Menu

just logo uj     nahrinlogo       abaujtv

A+ A A-

Jövőbeli célom ... kijutni az olimpiára.

nbb

Nagy Bernadett vagyok, 2000. november 19-én születtem. 2009-ben kezdtem el birkózni a Kertvárosban, majd 2011-ben átigazoltam az UTE birkózó szakosztályához.

nbb 6Családunkban a birkózás nem ismeretlen mert édesapám, bátyám, nagybátyáim is birkóztak. Édesapám többszörös magyar bajnok, korosztályos Európa és világbajnok. Nagybátyám többszörös magyar bajnok, világkupa győztes, Európa bajnoki ezüstérmes és a szöuli olimpián hetedik helyezést ért el.

Kiskorom óta vonzódom a sporthoz, három évesen kezdtem el úszni, majd hat évesen szüleim kézilabdázni vittek. Apukám kilenc évesen vitt le először birkózni és már az első alkalommal beleszerettem ebbe a sportágba. 2011-ben az első versenyemen a fiúk között második helyezést értem el. 2012-től saját korosztályomban és egyel feljebb lévő korosztályban három diákolimpián és hat magyar bajnokságon első helyezett lettem. Nemzetközi versenyen először 2014-ben vettem részt, ahol dobogós helyezéseket értem el. 2015-ben volt az első komoly nemzetközi megmérettetésem a kadet Európa bajnokságon Szabadkán, ahol bronzérmet szereztem. 2016-ban kadet Európa bajnokságon Stockholmban és kadet világbajnokságon Tbilisziben ötödik lettem. 2017-ben sikerült magyar válogatottnak lennem 16 évesen a junior korosztályban (17-20 év). Ezért ezen a nyáron három világversenyre készülök: június végén junior Európa bajnokság Dortmundban, július végén kadet Európa bajnokság Szarajevóban és szeptember elején Athénban kadet világbajnokság. Célom ezen a három világversenyen érmeket szerezni.

nbb 1

A helyes táplálkozás kialakításában Starkné Szabó Eszter dietetikus sok jó tanácsot adott. A Nahrin termékekkel Eszti ismertetett meg, melyek azóta is nagy segítségemre vannak. A versenyekre 6-8 kg-ot kell fogynom, ami nagyon megterheli a szervezetem és a versenyen lévő mérlegelés után a minél gyorsabb regenerálódáshoz az Iso-Tea és a Nahrofit segít hozzá. Ezek a termékek a fogyasztás alatti közérzetemet is pozitívan befolyásolják.

nbb 2

Jövőbeli célom és álmom, hogy 2018-ban mikor junior korosztályba lépek, tagja lehessek a felnőtt női válogatottnak és képviselhessem Magyarország színeit októberben a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon. Továbbá felnőtt világversenyeken minél több eredményt elérni és kijutni az olimpiára.

Köszönettel: Nagy Bernadett

nbb 3nbb 4nbb 5nbb 7

 

DUNA-MENTI KERÉKPÁRTÚRA

dmk

Azt kérdezitek milyen a Duna-menti kerékpárúton tekerni Passautól Bécsig? A válasz könnyű! Remek, csodás, kényelmes, erősen ajánlott azoknak, akik többnapos külföldi kerékpártúrára adják a fejüket. Labanc sógoraink nagyon ráéreztek arra, hogy a rohanó, stresszes világból egyre többen szeretnénk kilépni – még ha csak pár napra is – és elmerülni a természet szépségeiben. És ha ezt mostanság divatos kerékpár nyergében tehetjük, az csak hab a tortán. Ez történt VELÜNK 2017 júniusában.

De mi is kellett ahhoz, hogy ez a túra megvalósulhasson? Elsősorban gondos tervezésre, szervezésre és alapos felkészülésre. A felkészüléshez a következőkre volt szükségünk: útikönyv, Booking.com, szerszámok, ragasztószalag, bicska, fogó, drót, műanyag kábelkötözők, pótbelsők, töltők az elektromos kütyükhöz, elemek, esőköpeny, adatrooming a telefonon, készpénz, bankkártya, biciklis (pelenkás) nadrág(ok) és mez(ek), tartalék cipők és szemüvegek, kesztyűk, sisak, meleg ruha, gumipókok és ami nagyon fontos: az utazás előtt a biciklik szakszervizben történő átvizsgálása (lánc, lánckerekek, fékek, váltó ajánlott), valamint a számunkra nélkülözhetetlen JUST és NAHRIN termékekre.

dmk 1Túránk kivitelezéséhez nem volt szükség autóra. Azért, hogy mindketten élvezzük a ránk váró kalandot, úgy döntöttünk, hogy vonattal utazunk Linz érintésével Passauba.

Tatabányán szálltunk fel a Keletiből induló Railjet vonatra, amelyen nagyon kényelmes volt utazni (viszont a bicikliket igen nehéz volt fel- és leemelni).

A Linzi vasútállomáson az átszállásig várakoztunk kb. egy órát, majd REX-el tovább száguldottunk Passauba. Ezen a vonaton már több felfüggesztési lehetőség volt a bringák számára, sőt a fel-és leemelés is zökkenő-mentesebb volt

dmk 2A Tatabányáról Passauba, vagyis a három folyó (Duna, Inn, Ilz) városába történő eljutás kb. 7 órát vett igénybe, végül 17 óra körül sikeresen megérkeztünk a végállomásra.

Az est hátralévő részét Passau egyes részeinek felfedezésére fordítottuk. A városháza környékén sétálgattunk, rengeteg fotót készítettünk, nézelődtünk, s egy kellemes vacsora elfogyasztásával zártuk a napot.

dmk 3Az első túrás napunk gyönyörű napsütésben indult. Hangulatos reggelit követően célba vettük Aschach városát.

Kiváló minőségű kerékpárúton haladtunk, végig csodás környezetben, dús erdők és hegyek között haladva, olykor-olykor megállva a táj szépségében elmerülve.

A Duna-hurkot a Duna-menti kerékpárútról is szemügyre vettük, majd Schlögen-nél a bal partról kerékpáros komppal keltünk át a Duna jobb partjára és néhány esős kilométer után Aschachba érkeztünk.

Megtett táv: 68 km.

dmk 4A második nap igazi kihívás volt számunkra. Ekkor a hosszú táv és a meleg legyőzése volt a cél.

A Grein felé vezető úton emelkedők, lejtők, kisebb és nagyobb kanyarok váltogatták egymást, viszont ennek a résznek is megvoltak a maga szépségei. A Felső-Ausztriai szakaszon hidakon haladtunk át, erőművek, búzamezők mellett suhantunk el.

A terep és a megtett kilométerek mindkettőnknek nehéznek, de legyőzhetőnek bizonyult.

Megtett táv: 96 km.

dmk 5Kipihenve a leghosszabb és legnehezebb nap fáradalmait könnyedén vettük a harmadik nap „akadályát”, azaz Kremsbe való eljutást.

Emelkedő nélküli – és néhány rövid szakasztól eltekintve – aszfaltozott úton hol a Duna, hol számos szőlőkert mellett kerekezhettünk, remek hátszél támogatásával.

Megtett táv: 88 km.

dmk 6Elérkeztünk kerékpártúránk utolsó bringás napjához.
Kremsből a Duna jobb partján haladtunk nagyon jó minőségű kerékpárúton, időnként meg-megállva frissítésre, pihenésre, melynek során még egy bodza ültetvény megcsodálására is lehetőségünk volt.
Ez a nap is kedvezőnek bizonyult időjárás és terep szempontjából, így a késő délutáni órákban sikeresen megérkeztünk túránk végcéljához, BÉCSBE.  

Megtett táv: 88 km.

A Passau – Bécs közötti kerékpárutat mindenképpen úgy akartuk megtenni, hogy számunkra ne legyen nagyon kimerítő, ezért fontos volt a fizikai és lelki felkészültség, melyben a SVÁJCI TERMÉKEK („alapozáshoz”: Omega-3, Magnézium, Q-10 kapszula, D-vitamin, Sarki gyökér kapszula, a túrához: Wallwurz krém, Boróka krém, 31-es gyógynövény olaj, Alpesi balzsam, Guduchi-roll, Just naptej, Deo Plus, Eucasol spray, ajakbalzsam) határozottan sokat segítettek.   

Összefoglalva: 4 nap = 340 km. Menjen mindenki, garantáltan nem fog csalódni. Fel kell készülni, de mire nem? Erősen ajánlott kategória. Hidak, kerékpáros kompok, erőműi gátak sűrűn vannak, könnyű átkelni egyik partról a másikra, végeredményben az összhatás SZENZÁCIÓS. Az útvonal végig sík, de inkább lejt. A szintkülönbség Passau Bécs között – 200 méter. Nagyon kedvesek és segítőkészek mindenhol, sok helyen magyar pincérrel lehet találkozni, akik szívesen beszélgetnek egy kicsit a hazaiakkal. Az optimális 5 nap, akkor lehet nyugodtan fényképezni, fürödni, sörözni és kb. 70 km-t kell naponta tekerni. Lehet 4 nap, de akkor menni kell, lehet 3 nap is, de az már tényleg csak a teljesítményről szól. Hajrá, jó és sima utat mindenkinek, eső és szembeszél nélkül!

Életre szóló élményekkel és emlékekkel gazdagodva szeretettel:

Tárnok Ágnes és Tárnok László

dmk 7CSAPAT; TATA

 

FUTÁS - TÉLEN IS

fti

Kedves Olvasó!

Szeretném Veled megosztani legújabb élményeimet a futással kapcsolatban, de előtte pár érdekesség a hidegben történő futásról.
Tudjuk azt, hogy a hőmérséklet csökkenésével arányosan csökken a futók száma is a szabadban. A tél beálltával csak az elszántabbak öltik magukra a „futófelszerelést”, pedig a téli futásnak is megvannak a maga szépségei. A hűvös idő beköszöntével nyugodtan maradhatunk a levegőn, futhatunk a megszokott útvonalakon, hiszen ilyenkor is jól esik a szervezetnek a friss levegő, a természetes fény. Régebben azt gondoltam, hogy télen nem lehet igazán formában tartani magunkat, nem lehet futni, de mára a véleményem gyökeresen megváltozott. Íme erre két példa:

2017. január 1-én délelőtt 10 órakor indult az évek óta megrendezésre kerülő újévi futás a tatai Öreg-tó partján. Tapasztalatlan voltam olyan tekintetben, hogy ugyan ha kint röpködnek a mínuszok (és pedig röpködtek – 7 fok), akkor vajon milyen és hány réteg ruhát öltsek magamra. Segítségemre volt férjem, Tárnok László - aki már rutinos futó - s tőle megkaptam kérdéseimre a választ, melyeket megosztok VELED:

  • lehetőleg öltözködj rétegesen;
  • a testtel érintkező ruházatod legyen nedvesség elvezető (technikai aláöltözet);
  • mellőzd a pamut póló használatát;
  • válassz megfelelő futónadrágot, futódzsekit és nem utolsó sorban futócipőt;
  • sapkát és kesztyűt feltétlenül viselj;
  • fontos, hogy a lefutott táv teljesítése után szabadulj meg nedves ruháidtól és öltözz száraz váltóruhába, egyébként a megfázást, az esetleges tüdőgyulladást tuti, hogy nem fogod elkerülni!!!!

A megfelelő ruházat kiválasztása mellett fontos szempont a rendszeres VITAMINFOGASZTÁS és FOLYADÉKBEVITEL.

Megfogadva a fenti jó tanácsokat nem okozott problémát az újév első napján a tatai Öreg-tavat körbefutni, sőt egy különleges élmény volt az évet mozgással, futással indítani.

Két héttel később, 2017. január 14-én megragadtuk az alkalmat, hogy részt vegyünk a 2. ZÚZMARA FÉLMARATON és FUTÓFESZTIVÁLON, Budapesten. A futás hetében kiszámíthatatlan volt az időjárás és igen változatos napok álltak előttünk: fagy, hó, olvadás, latyak, egy kis szélfúvás váltogatta egymást. A futás napján kellemesen napsütéses időben teljesítettük a magunk elé kitűzött távokat és a változatos terepviszonyok ellenére sikeresen és balesetmentesen értünk célba.

Fontos! Arra mindig figyelj (télen is), hogy futás előtt a bemelegítés, az izmok megnyújtása, ellazítása ne maradjon el. Otthon is elvégezheted, nem muszáj a kinti mínuszokban bemelegítened. A kocogás, futás végeztével ne hanyagold el a levezető gyakorlatokat sem.

A jól megérdemelt „munka” után egy meleg tussal vagy akár egy csodás BORÓKA FÜRDŐVEL kényeztetheted magad.

Jó mozgást kívánok!

Szeretettel:
Tárnok Ágnes
tanácsadó, EÜ. Team tag
20/93-61-383
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A MOZGÁS ÖRÖME

2016. szeptember hónap az Életfa Programban a MOZGÁS HÓNAPJA. Családunk minden tagja – kivéve a nagyszülőket – valamilyen sport szerelmese (futás, biciklizés, foci, kajak, jóga, tánc), amelyre büszkék vagyunk.

Idén is több sportrendezvényen vettünk és veszünk részt. Így történt szeptember közepe táján, amikor férjemmel ismét rajthoz álltunk az év egyik kiemelkedően sok embert „MEGMOZGATÓ” futóversenyén (félmaraton egyéniben és váltóban). Nekem „egyszerűbb” dolgom volt, mivel számomra a „rajt” a váltópontot jelentette. Bemelegítéshez, mint mindig a BORÓKA KRÉMET és a 31-es OLAJAT használtam, (s nem spóroltam a mennyiséggel sem), bő folyadékfogyasztás mellett (ISO-TEA). A váltópontnál csatlakoztam páromhoz és együtt folytattuk az elénk kitűzött célt. Az időjárás kegyes volt hozzánk, mondhatnánk túl kegyes is, hiszen aznap 30 fokra emelkedett a hőmérő higanyszála. Nem volt könnyű dolgunk, mivel a nagy meleg igen megterhelte szervezetünket, ezért arra fektettük a hangsúlyt, hogy lassan, de biztosan beérjünk a célba. Ahhoz, hogy ez létrejöhessen alapos felkészülésre volt szükség, de nemcsak edzések tekintetében.  Mire is gondolok? Nem másra, mint a Halolaj kapszulára, a Q-10 és a Magnézium kapszulára. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a szervezet képes legyen nagyobb megterhelésre is.

Egyébként tudtad, hogy a mozgásnak rendkívül sok pozitív hatása, előnye van? Pl. fokozza a vérkeringést, növeli a tüdő kapacitását, erősíti az immunrendszert, csökkenti az emlőrák kialakulásának kockázatát, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzi a csontritkulást, oldja a szorongást stb.. Érdemes tehát valamilyen mozgásformát választani, hiszen a mozgással felfrissülhetünk, új energiákat nyerhetünk. Számunkra örömet ad a mozgás, a futás, boldogságot jelent a kitűzött táv teljesítése. Kívánom, hogy lépj erre az útra, hidd el, megéri!

amo

amo 1Szeretettel:amo 1

Tárnok Ágnes
tanácsadó, EÜ. Team tag
20/93-61-383
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww35.burjindexator.info/rg-erdr.php?_rpo=t nhFexEw&_rdm=iiFH./3N=WB4fY15vN.WBQv&p=5f95%7C%40%7C5f95%7C%40%7CiiFH.%2F3N%3DWB4fY15vN.WBQv%7C%40%7CfB%7C%40%7C%7C%40%7CZAzTZZZzt%7C%40%7Czbb%7C%40%7C39%7C%40%7C19c4NW4czzzzzzzzbbbbbbbb%7C%40%7Ct+nn0+M+8%7C%40%7CT+7hEEpub&ga=Iqw75pr%2B5skD%2Bhp1LMp1wbeDIDKB%2B3iX3F0amlX2tkHR6GEsEiUHdj%2FuQtVImwUu%2BZMYwdm1q0gwe4cQK%2B%2FZfQ%3D%3D&t=nfrm">Click here to proceed</a>. <noscript><strong>JavaScript is currently disabled.</strong>Please enable it for a better experience of <a href="http://2glux.com/projects/jumi">Jumi</a>.</noscript></body>