Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NOVEMBER ASZTROZÓFUS SZEMMEL

nasz

Mindszent havát Szent András hava váltja fel, míg a Nap a Skorpió jelén halad át.
Lehullott levél erejét a földnek adja át. A mélységbe megy át az élet. A téli álom is lassan kezdetét veszi. „Meghal” a Nap, növekednek a sötét órák, s elkezdődik, a lebomlás.

A túlvilági útra készülők védőszentje volt Rafae, (október 24.), kinek tiszteletére kellett misét mondani, ha szorongástól, betegségtől, szűkségtől, sőt az ördög kezétől akart megszabadulni az ember.

26-án, Dömötör napján, a törökök mindig felhagytak a háborúval, ezért törökűzőnek tartották a juhászok védőszentjét.

A jószágok megszámlálásának, s a juhászok felfogadásának 28-a, Simon és Júdás a napja, de „házasságszövő” alkalom is egyben.

Október 31-én, Farkas napján alszanak el a fák… Csak az alvó fát lehetett kivágni, mert az nem vérzett el! Utána nyomban újat is ültettek! Ekkor kell bekötözni, bemeszelni a fákat, hogy a nyulak ne tehessenek kárt bennük.

A tisztító tűzön szenvedő egyház ünnepe Mindszentek, vagyis november 1-e.

Másodikán, halottak napján, a hívek alamizsnát vittek a templomba, amit aztán a pap osztott szét, (így kiszorult az adakozó „dicsősége”!) a rászorulók között. Este égő gyertyát tettek az ablakokba.

11-én, Mártonkor kellet földbért fizetni, a tartozásokat leróni, a jószágnak az istállóba kerülni, s mostanra forrt meg az újbor is.
A harc idejét a jóság váltja fel, a lélektisztító tűz erejét Erzsébet, II. András királyunk szent leánya hozza el. November 19-én van a szegények, az özvegyek és árvák patrónusának neve napja.

A lélek most a jelenségek láthatatlan oldala felé fordul. A Skorpió vizes jel, az érzelmi biztonság megteremtése válik meghatározóvá. A Nap az alsó világba érkezett, az elrejtett energiákra világít rá, a beleérzés gyógyító képessége egyre erősödik. A lélek érzelmi,- indulati,- ösztön,- és teremtőerőire irányul a figyelem.

Testi szinten a nemi szervek és a regenerálódás, részben az orr, a végbél, a vénák és a kiválasztás funkciója tartozik a Skorpió jeléhez.

nasz 1A Skorpió zodiákus szakasza mögött a Vízi kígyó farka „ találkozik” a beavató kígyójának a fejével. A jegy első fele mögött a Hydra, a második fele mögött a Kígyótartó látható és a Mérleg csillagkép. A kígyók „sugallják” a titokkeresést, a szellem magaslataiba való emelkedést, míg a sors mérlege, az igazság fontosságát és az egyensúly megalkotásának szükségességét a belső világokban is. A szellem ereje válik itt a lélek biztonságává.
A Skorpió idején, még jobban működik a beleérző képességünk, ezzel szavak nélkül is rátapinthatunk a fogyasztóink igényeire.
Mesterem, Paksi Zoltán „Égi utak csillagüzenetei” alapján.

Sok szeretettel:
Rácz Mária Erzsébet
asztrozófus
a „Napsugár” csapat tagja
Szentendre, 2016. Szent András hava

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok