Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÁPRILIS EGY ASZTROZÓFUS SZEMÉVEL

apr1asz

Böjtmás után Szent György hava következik, elindult a természet, a rügyekből virágok lesznek és az életenergia hatalmas erővel kezdi meg az útját az új aratás felé.
Ám de addig még nagyon sok esemény történik.
Megújul a föld, az erdő, a legelő, az erős (böjti) szelek kisöprik a régi energiákat és friss szelek hozzák a tavasz illatát.
A Kos zodiákus jegy mögötti csillagképek az elmélyedésben (a Cet csillagkép) összegzett friss gondolatokkal teli (a Halak csillagkép), hosszú feltámadás ígéretét vetítik előre.

Ebben az időszakban minden megújul, az új kezdetben fénnyel teli gondolatok segítenek jobban átlátni feladatainkat.
A nagy erőkkel elindított gondolatoké a szerep, ilyenkor érdemes elővenni a listánkat, amiben az elérendő cél az elsődleges és az odavezető úthoz meg van minden eszközünk. Tudatosítanunk kell, hogy a kezdeti lépéseinkben milyenségében benne van az eredmény. Ezért fontos, hogy a kezdeti energiánkat be tudjuk osztani, hogy a lelkesedésünk ne fogyjon el, míg elérjük a céljainkat.  Ezt pedig akkor tudjuk megtenni, ha mindig szem előtt van a listánk és állandóan rajta tartjuk figyelmünket, és az elvégzett feladatokat kipipáljuk.

Mivel a napsütéses órák számának növekedésével, sokkal több időnk van a feladataink elvégzésére és a több fény hatására, új ötleteink megvalósítására is nagyobb kedvünk van.
„Gyümölcsoltó Boldogasszony napja (03. 25.)1 pedig a termékenységvarázslás ideje. Jó eséllyel foganhat meg a gyermek, a sóvárgó asszony méhében.” E gondolat fényében a mi, teremtő pozitív energiáink is segíthetik munkánkat. Ezért nagyon fontos a természetben járás, és a szabad friss levegővel sokat érintkezni, mert a gondolatainkat is kitakarítja és megújuló ötleteinek ad teret.

RME aprE gondolatok fényében köszönetet mondok Mesteremnek Paksi Zoltán asztrozófusnak, aki segített a látható dolgok mögött, meglátni a láthatatlant, melyben a látható gyökerezik.

Szentendre, Szent György hava 10.

Fogadjátok tőlem szeretettel,

Rácz Mária Erzsébet
asztrozófus
36 20/267 1283
Napsugár csapat


[1] Amikor Jézus születése napjának megünneplését december 25-re tették, rögtön kilenc hónapot számítottak visszafelé, s így rögzítették Mária fogantatásának napját március 25-ére, ami - mintegy véletelen- megegyezett a kereszténység előtti időkben is megtartott legszélesebb értelemben vett termékenység ünneppel. Keresztény ünnep, de a gyökerei igen messzire nyúlnak. Ősi hitvilágunkban tetten érhető az istenanya, akinek neve Boldogasszony vagy Boldoganya, s gabonával, gyümölccsel ábrázolják.
A székelyek és a csángók még ma is Babba Máriához fohászkodnak, akinek lába alatt a hold és feje felett a tizenkét csillagból álló koszorú található. Babba Máriát a Holdban látják, a teliholdat is Babba Máriának nevezik.

Kölcsey Himnusza előtt a Boldogasszony Anyánk kezdetű ének töltötte be a Himnusz szerepét a Kárpát medence katolikusai számára.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok