Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

„GONDOLATAIM, ÉRZÉSEIM A HONISMERETI ÉS A KULTÚRA „SZIROM” MEGALAKULÁSÁVAL KAPCSOLATBAN„

jns konf 68 bp 1017 150418

Hosszú ideje már, hogy Csapatunkban él és virágzik az a két szirom is, amelyet 2015. május 22-én nevén is neveztünk, hivatalosan is megalakítottunk azzal a céllal és reménnyel, hogy ezzel a lépéssel is folytatjuk nálunk, a Napsugár Csapatban folyó alkotó, értékteremtő munka rendszerbe foglalását.

Szeretettel köszönöm Acél Anna, Berecz Ildikó, Soós Judit és Ozsváth Sándor eddigi önzetlen munkáját is, nem csak csapatunk, de az Országos Programunkat is gazdagító hozzáállását és tevékenységét.

Fogadd szeretettel a két szirom koordinálását vállaló Berecz Ildikó írását!

Szilágyi Ildikó
A Napsugár Csapat Vezetője
Legjobb Szponzor
20 9 519 908

Az Életfa Program virágán 12 szirom van, most a Napsugár Csapat virágán is kibontottunk újabb kettőt, a Honismereti és a Kultúra szirmokat.

Közös gondolkodás után úgy véltük, a kettő nem választható el egymástól, és egy összevont zászló alá állunk be. Most a szirmok gondozásának irányítását rám bízták, hogy Igazgató Úr  2014 májusában elhangzott szavainak megfelelve:
„Úgy őrizünk hagyományt, és teremtünk új értékeket, hogy közben felrajzoljuk azt a jövőképet, amelyet közösen képzelünk el.”
A honismereti-művészeti programunk fókuszában ezért a magyar ismeretek, kultúra és tudás állnak, de kitekintünk a világban megjelenő értékek felé is.

"Szerencsésebb korban, szerencsésebb társadalmakban az ember egyszerűen belenőtt a saját kultúrájába hozta magával az ősi hagyatékot, és ez megszólalt számára, adott esetben magyarul. Nem tanították rá külön, egyszerűen a közösség életvitele életmódja olyan hogy az ember elemi tulajdonságával az utánzással sajátítja el és a közösség teremt olyan alkalmakat, mely beavatja ebbe a tudásba." 

Harangozó Imre néprajzkutató, interjú részlet

Az emberi történelem minden korszakában a fejlődés szempontjából óriási jelentősége volt annak, hogy az emberek hogyan gondolkoznak, hol és miben találják meg a szépet és a jót. Újra meg kell ismernünk, és megtanulnunk megbecsülni évezredes örökségünket, hogy újra erőt tudjunk meríteni az ősi tudásból mely egy jobb világ ígéretét rejti, és hogy ezt megtaníthassuk gyermekeinknek!

Az Életfa Záródal egyik sorának felhasználásával fejezem be gondolataimat.
„.....tegyünk együtt  a holnapért! „

Pilisszentiván, Szent Mihály hava 23.

Szeretettel:
Berecz Ildikó
Napsugár Csapat

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok