Logo

Csak egy kávéra!

csekKedves Olvasóm!

A napokban keringett a Facebookon egy kis bölcs történet a kávéról. Talán olvastad, talán nem. Nekem nagyon megtetszett, és egy kicsit eljátszottam a gondolattal, mint a gyermek a Karácsonyra kapott új játékkal. Mert a jó játék nem csupán azért jó, mert szép, jól néz ki, hanem azért, mert valamit átad, valamit elindít a játszóban, olyan gondolatokat, cselekvéseket eredményez, amitől egy kicsit szebb lesz életünk.

Nos, én így voltam ezzel a kis történettel is.

A lényege az, hogy egy professzor különböző minőségű csészéket és kávét hozott be a tanítványinak. Miután mindenki választott egy csészét, beletöltötte a kávét, azt tapasztalták, hogy a tálcán néhány csésze üresen maradt. Ezek a legkevésbé tetszetősek voltak. A professzor a következő gondolatokat mondta ezután a tanítványainak:

Látjátok, az emberek arra törekednek, hogy a legszebb, a legjobb dolgokat szerezzék meg maguknak. Mégis mindenki ugyanazt a kávét itta. Gondoljuk azt, hogy a kávé az életünk, a csészék, a kanalak, a kistányérok pedig azok a javak, amiket igyekszünk magunknak megszerezni az életünk folyamán! Melyik a fontosabb?

Ennél a párhuzamnál maradva, az életünk a kávé, a megszerzett javaink pedig a kávés készlet. Mi a fontosabb?

Ha jó kávét készítek magamnak, vagy onnan kapom a kávémat, ahol jó kávét adnak minden alkalommal, az akkor is finom lesz, ha éppen a „csomagolás” nem a legtündöklőbb. Mert a kávét élvezem.

Ha rossz a kávé, önthetem akármibe, akkor sem lesz finom! Nem fogom szeretni!

Mitől lesz „finom” az életem? Attól, amit teszek érte, amit „főzök” magamnak, és nem attól, amiket összegyűjtök köré, hogy a csillogásukkal elkápráztassanak, és elvonják a figyelmemet a lényegről. Az öncélú vagyonszerzés, látványhalmozás nagyon sokba kerül! Nem marad időnk a kávékészítésre, a finom, illatos kávé élvezetére, az életünk csodáinak felfedezésére, mindennapjaink ünneppé varázsolására.

Térj be hozzánk egy kávéra 2018-ban is, élvezzük együtt az életünk örömeit az Életfa alatt! Ráadásul, „apró rögtönzött kedvességként” a környezet és a szerviz is méltó ahhoz, hogy a kellemes érzés boldog életigenléssé alakuljon Benned!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

 

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.