Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

OLCSÓBBAT IGEN, DE JOBBAT NEM!

sarga rozsa2Kedves Ifjú és Ifjabb Barátom!

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen életet élsz? Olcsót? Drágát? Rosszat? Jót? Milyet akarsz élni?

Tudod vajon, hogy meddig tart az egészséges életed? Mikortól kell odafigyelned az egészségedre?

Te is felgyorsultál annyira a felgyorsult világgal, hogy már nincs időd az emberi értékek ápolására, embertársaidra?

Azt hallottam a minap egy külföldi üzletembertől, hogy annyira megváltoztak a vásárlási szokások, hogy a 45 év alatti korosztály szinte mindent az Interneten szerez be, legalábbis a döntését az itt beszerzett információk alapján hozza meg. Ha ez így van, akkor ezzel kell élnünk. Miért?

Gyakran találkozunk olyanokkal, akik azt mondják, hogy ők teljesen egészségesek, és nem is kell, nem is akarnak az egészségőrzésükkel foglalkozni, ők még fiatalok, nem fáj semmijük sem. Ha ez így van, akkor ezzel kell élnünk. Miért?

Az egyik öltönyöm vásárlásakor bementem egy ruházati boltba, ahol a következőkkel rohant le az eladó, amikor megtudta, hogy öltönyt szándékozok venni: „Nagyon jókor jött, mert most egy áráért két öltönyt kap!” Én azonban csak egyet akartam vásárolni, és azt is kiváló minőségben. Sajnos ilyen nem volt. Vajon az kell nekünk, ami olcsó? Ráadásul abból kettő is? Ha ez így van, akkor ezzel kell élnünk. Miért?

A fenti „miértek” kapcsán egy régi-régi dal jut az eszembe, Szörényi-Bródy: Miért hagytuk, hogy így legyen? A legendás „sárga rózsa”! Ma is aktuális? Igen! Idézek belőle egy részletet:

„El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,

Sárga rózsa.

Virágok közt veled lenni,
Tudom, szép volna, kedvesem
Virág sincsen, te sem vagy már,
Miért hagytuk, hogy így legyen?”

Úgy érzem, nem jó az, ha az embereknek nincs idejük egymásra. Az Internet, a virtuális világ nem pótolja a természet örömeit, a valóságot, nem biztosítja a diszkréciót, a biztonságot, megfoszt egy sor olyan előnytől, amit csak ember tud az embernek nyújtani. A kommunikáció elveszti az eszköztárának jelentős részét, nem tapasztalhatjuk meg közvetlen közelről a vásárlás varázsát, örömét.

És mit kezdünk a felszabadult időnkkel? Vajon az embertársainkra, a családunkra, a gyerekeinkre fordítjuk, vagy azt is feláldozzuk a szabadságvesztés oltárán, össze-vissza tévelygünk és kíváncsiskodunk az Interneten, a televíziózás rabszolgáivá válunk?

Szó sincs arról, hogy ne használjuk a technika legújabb csodáit! Viszont meg kell tanulni őket intelligens, minőségi módon a szolgálatunkba állítani, az emberi, természetbarát céljaink elérése érdekében. Ne feledjük: ők vannak értünk, és nem mi értük! A felszabadult időnkben pedig figyeljünk egymásra, élvezzük az élet és a természet által nyújtott örömöket, attól tanuljunk, aki okos és bölcs, ne pedig az arcnélküli „Internet-nagyokostól”!

Nem kell velem egyetérteni, mert a folyamat így is, úgy is megy tovább! A statisztikák sajnos azt mutatják, hogy az emberek egyre jobban elidegenednek egymástól, csökken a házasságkötések, nő a házasságok felbomlásának a száma, egyre később vállalnak a nők gyermeket. Nincs udvarlás, helyette van virtuális szerelem. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

Orvosilag kimutatott tény, hogy pl. az érelmeszesedés már egészen kis gyerekkorban elkezdődik. Tudjuk, hogy a táplálkozásunk ma nem egészséges, az életmódunk egészségtelen, a környezetünk kimondottan káros az életminőségünkre. Már gyerekkorunktól kezdve mindnyájunkban természetidegen hatások káros következményei halmozódnak fel, egyre jobban terhelve ezzel a születésünkkor megkapott védekező rendszerünket. Ez tény, és nincs kivétel!

Sajnos, a halálozási statisztikák azt mutatják, hogy egyre nagyobb számban távoznak az élők sorából olyanok, akik még évtizedeket élhetnének közöttünk, ha kellőképpen foglalkoztak volna az egészségükkel. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

Mi megoldást kínálunk az egészségőrzésre. Nem csodaszert, nem mindenható hókusz-pókuszt, hanem lehetőséget arra, hogy jelentősen nagyobb esélyed legyen a hosszú életre. Lehetőséget, amivel élni kell, ha jó eredményt akarsz!

Nem elég regisztrálni az Életfa Programba, hanem a tanítása szerint kell élni, a prémium kategóriás termékeinket minőségileg, a megfelelő mennyiségben kell fogyasztani és alkalmazni! Csak ez hozhatja meg Számodra az igazi életet!

Most pedig visszatérek a címünkhöz. Milyenek a mi termékeink? Milyen a Just? Milyen a Nahrin?

Olyanok, amik Neked ahhoz kellenek, hogy jót tégy Magaddal, és jól élj! Megadják Neked a kiváló minőségű táplálkozás és testápolás lehetőségét és örömét. Ők a Te személyes barátaiddá válnak, akikkel érdemes együtt élni!

Tudom, hogy Te nem olcsó életet érdemelsz! Elmondhatom hát Neked, hogy ismerek a Justnál és a Nahrinnál olcsóbbat, de jobbat nem!

Szeretettel:

Schmidt Ferenc

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok