Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A LÉGUTAK GYULLADÁSOS BETEGSÉGEINEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE NAHRIN ÉS JUST TERMÉKEKKEL

lgyb

A felső légutak közvetlenül ki vannak téve a belélegzett levegő fizikai és kémiai tulajdonságainak. Amennyiben a ködös őszi és téli időjárás következtében a levegő összetétele megváltozik, virulens kórokozókkal telítődhet, így a légútjaink különböző szakaszai egymás után betegedhetnek meg. A megbetegedések általában felülről lefelé terjedő sorrendben következnek be. Azért kell odafigyelni a légutak legkisebb gyulladásos problémájára, mert súlyos szövődmények is kialakulhatnak belőle.

lgyb 3A nátha az orr-nyálkahártya heveny gyulladása, vírusok okozzák, cseppfertőzéssel terjed. Tünete a vízszerű orrváladék, gyakori tüsszentés, fejfájás, hőemelkedés. Szövődménymentes esetben néhány nap alatt lezajlik. Kezelése: légzés megkönnyítése az orrjáratok szabaddá tételével, fejfájás csillapítás, sok folyadék fogyasztás, pihenés. A Just termékek közül szeretettel ajánlom a párás, ködös, nyirkos ősz beköszöntével megelőzésre, illetve a nátha tüneteinek enyhítésére az Eucasol sprayt. 1-2 fújás is elég, tisztítja a levegő fizikai és kémiai összetételét, szabaddá teszi a légutakat, frissít. Én minden fajta fejfájásra a Just Guduchi rollt használom. Használata nagyon egyszerű: egy-két húzás a tarkóra, a halántékra (óvatosan, hogy szembe ne kerüljön!) és néhány perc múlva vége a fájdalomnak. Érzékeny bőrűeknek használat előtt célszerű próbát végezni! Hőemelkedés esetén mindkét talpunkat leheletvékonyan kenjük be a Kakukkfű krémmel. Megelőzésre ajánlom - különösen ha náthás, köhögős közösségekbe járunk - az esti fürdés után száraz bőrre a mellkasi, háti és nyaki részre egyenletesen felvinni és néhány percig bemasszírozni. A bőrön keresztül kiválóan fertőtlenít, energetizál és frissít.

A garatgyulladás oka lehet vírus, baktérium, vagy akár túl hideg/túl forró étel fogyasztása. Tünetei: égő, kaparó jellegű fájdalom a torokban, a garat-nyálkahártya vérbő, váladékos. Kezelése: elsősorban gargarizálás és a garat kímélése. A gargarizálásra kiváló termékünk a Just Gyógynövényes szájápolója. Gyulladásgátló és fertőtlenítő, ápol és frissít egyszerre. 7-10 cseppet kevés langyos vízben elkeverünk, és kb. 3-4 percig a garatot és a szájüreget átöblítjük.

lgyb 5A mandulagyulladás bakteriális eredetű, cseppfertőzéssel terjed, közösségekben gyakran járványszerű a megjelenése. Tünetei a hányinger, hányás, derék-és végtagfájdalom, hidegrázás és több napig tartó magas láz. A garat nyálkahártyája vörös, a mandula megnagyobbodott, rajta sárga gennycsapok vannak. Kezelése feltétlen orvosi ellátást igényel! Szigorú ágynyugalom, lázcsillapítás, antibiotikumos kezelés. A Nahrin Vitaflor kapszula szedése nagyon fontos az antibiotikumos kezelés mellett, hiszen a kapszula a betegség miatt megbomlott bélflóra egyensúly visszaállításához nélkülözhetetlen. Napi 2-3 kapszula ajánlott.

A gégegyulladás tünetei a gégefájdalom, köhögés, rekedtség, mely a gyulladás tetőpontjaként alakulhat ki, és előidézhet akár hangadási képtelenséget is. Mindenképpen orvosi ellátást igényel! Jótékonyan hat a gyulladás kezelésére a Nahrin Hegyi Boróka szirupja. Valamennyi meghűléssel kapcsolatos panaszt enyhít. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és a légutak fertőtlenítője. Finom, édes íze miatt a gyermekek is szeretik. Naponta 1 evőkanállal fogyasszunk, egyszerre vagy beosztva. A lehető legváltozatosabban fogyasztható: teába, tejbe keverve, kenyérre, péksüteményre kenve vagy csak a la natúr, tisztán. Cukorbetegek ne fogyasszák!

lgyb 6A légcsőgyulladás a felső vagy alsó légutakról terjed a légcsőre. Vírus vagy baktérium okozhatja. Tünete a mellkasi, a szegycsont mögötti kaparó fájdalom, ami légzés közben fokozódik, ugató köhögés. Gyógyítása köhögéscsillapítók és köptetők adásával történik. A hársfavirág kivonatot tartalmazó Nahrin Fenyőszirup nyákoldó, légút tisztító és tüdőerősítő. Jómagam makacs, mérséklődni és szűnni nem akaró köhögésből épültem fel tőle. Gyerekek is fogyaszthatják - akár megelőzésként és immunerősítőként is! - napi 1 evőkanállal, felnőttek 2-5 evőkanállal szükség szerint.

A hörghurut a hörgők nyálkahártyájának gyulladásos betegsége. Vírus és baktérium is okozhatja. Tünete a hőemelkedés/láz, kirívó köhögés, vérbő nyálkahártya, nehéz légzés. Orvosi kezelést igényel! Gyógyítása: lázcsillapítás, köhögéscsillapítók. Szeretettel ajánlom kiegészítő kezelésként a Just aromaterápiáit. A Teafa aromaterápia antibakteriális, vírusellenes, fertőtlenítő hatású. Gargarizáláskor, párologtatva elpusztítja a kórokozók nagy részét, enyhíti a fájdalmakat. A Levendula aromaterápia gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatásával valamennyi légúti betegségnél ajánlott különböző formában.

lgyb 1A fentieken túlmenően a svájciak „csodaolaját”, az alpesi gyógynövények legjavát tartalmazó 31-féle fűből készült Just 31-es gyógynövényolajat valamennyi légúti betegség megelőzése és kiegészítő kezeléseként javaslom. Tisztítja a felső légutakat, enyhíti és megszünteti a fájdalmakat, fertőtlenít. Alkalmazhatjuk külsőleg bedörzsölésre, párologtatásra, fürdővízbe, szájöblítésre. Belsőleg én és családom tagjai is alkalmazzuk, hígítva 1-2 cseppet! Rekedtség esetén nem javasolt!

Mint fitoterapauta kifejezetten és nagy szeretettel ajánlom az őszi és téli hónapokra a fenti Just és Nahrin termékeket a betegségektől való távoltartás, az egészségünk megőrzése, de ha baj van kiegészítő kezelésként az egészségünk visszaállítása érdekében! Célszerű minél hamarabb valamennyi terméket beszerezni a házi patikánkba.

Eredményes egészségmegőrzést kívánok!

Balázsné dr. Burkus Gabriella
természetgyógyász-fitoterapeuta
Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok