Logo

FOLYADÉKHÁZTARTÁSUNK ODAFIGYELÉST IGÉNYEL

ht Iso Tea

Itt a hosszú, forró nyár. Minden évszakban, de ilyenkor különösen fontos odafigyelnünk testünk jelzéseire. Ebben az időszakban a szervezetünk folyadékvesztése napi 2,5 liter. Az emberi test víztartalmának 0,5 százalékos csökkenése már aktiválja a szomjúság érzetet. Ha a folyadékvesztés meghaladja a 2 százalékot, akkor szellem- és fizikai teljesítményünk jelentősen csökken. Ez testi tüneteket is generál: fejfájás, légzésszám emelkedés, vizelet elválasztás csökkenés, szívritmus emelkedés tapasztalható, és gyengül a koncentráló képesség. 10 százalékos folyadékvesztésnél már megszűnik a könny és vizelet kiválasztás, elnyomhatóvá válik a pulzus, elviselhetetlen szomjúság tör ránk, lábikragörcs jelentkezik.

Fontos leszögezni, hogy a hőmérséklet növekedésével egyenes arányban kell növelnünk a bevitt folyadék mennyiségét. Ugyanennyire szükség van a megfelelő ásványi anyag pótlása is. Ha palackozott ásványvizet fogyasztunk, ügyeljünk annak nátrium tartalmára. A túlzott nátriumfogyasztás magas vérnyomást okozhat.

Egészségünk megőrzése érdekében a nyári időszakban a legfontosabb a folyadékbevitel és folyadékleadás egyensúlyának megtartása.

A kiszáradás különös veszélyt jelent az idősek és gyerekek számára, így nagy gondot kell fordítani, hogy ők is egész nap eleget igyanak.

NYÁR-MELEG-FOLYADÉKPÓTLÁS…

Mi jut eszedbe? Hát persze! Itt vannak a mi megmentőink! A Nahrin teák! Vegyük csak sorra őket!

ht Iso Tea 1Iso-Tea: ennél jobb alternatíva nincs is az ásványi anyag pótlásra! Ebben termékben nagyszerűen megvalósul a Nahrin elképzelése: rendszeresen fogyasztott ételeink, italaink tartalmazzanak a mindennapi életünkhöz fontos vitaminokat, ásványi anyagokat. Mindemellett kellemes citromos ízű, amely kitűnően üdít a nagy melegben. Tartalmaz: megfelelő arányban szénhidrátot, nátriumot, kalciumot, káliumot, magnéziumot, és persze telis-tele C-vitaminnal. Meg kell említenünk, hogy a nyáron gyakori hányás-hasmenéses megbetegedések esetén is nagy segítségünkre lehet, hogy az elvesztett elektrolitokat pótolni tudjuk.

ht Iso Tea 2Citromfű tea: nem csak melegen, de hidegen is fogyaszthatjuk, amellett, hogy segít alvászavarok esetén, gyomor és bélpanaszokra is kiváló. Nyaraláskor az utazási betegség tüneteinek leküzdésére is bátran alkalmazhatjuk. Kellemes citromos aromája rendkívül üdítő!

ht Iso Tea 3Gyógynövényes tea: ezt a teánkat is bátran lehet hidegen fogyasztani. A nyári allergia szezonban elengedhetetlen. Az eukaliptusz, a borsmenta és kakukkfű tartalmának köszönhetően könnyíti a légzést, csökkenti a köhögést és segítenek kitisztítani az eldugult orrot.

 

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.