Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

WALLWURZ - AZ IZMOK DOKTORA

wallwurz aidA híradókban, sportműsorokban nap-mint nap hallhatjuk, láthatjuk a sérült sportolókról szóló riportokat, összeállításokat. Kicsit jobban odafigyelve azonnal szembetűnő a sérülések típusainak egyezése, hiszen többnyire húzódásokról, rándulásokról, zúzódásokról, ficamokról van szó.

Ki ne ismerné a túrázás utáni izomlázat, az igazán rosszul kijövő lépés után jelentkező szúró fájdalmat a megrándult boka miatt, esetleg az asztal, szekrény, polc sarkába beütött hetekig kékülő-zöldülő combot, vállat, kart? Hajlamosak vagyunk elbagatellizálni ezeket a fájdalmas baleseteket, és tűrni akár hosszú napokig a sajgó izmokat, ízületeket. De vajon így kell ennek lennie?

Nem! Van megoldás, és még csak gyógyszertárba sem kell menni érte, hiszen a természet patikájában minden kapható. A Just Wallwurz krém-gél pontosan ezekre az izomsérülésekre jelent gyógyírt.

A Wallwurz világába tett utazásunkat kezdjük mindjárt egy kis anatómiai ismertetővel:

Testsúlyunk közel 50%-át a vázizmaink adják. Ezek borítják a csontvázat (mely nélkül puszta húsgolyók lennénk), adják meg egyéni testalkatunkat, és teszik lehetővé számunkra a mozgást (futás, ugrás, de akár az írást is említhetnénk). A vázizomzatot akaratlagos izomnak is nevezik, mert csak akkor húzódnak össze, ha mi akarjuk. Ha felkarunkat megfeszítjük, büszkék vagyunk a képződött kemény izomkötegre. Azt, hogy akár ezzel az izomcsoporttal mennyi erőt tudunk kifejteni, izmaink keresztmetszete határozza meg. Minél nagyobb az izomrostok össz-keresztmetszete, annál nagyobb a kifejtett izom erőtartama. Azok az izmok, melyeket gyakran, és intenzíven veszünk igénybe, hónapok, évek során egyre erősebbek, nagyobb teljesítményűek lesznek. Ennek köszönhető, hogy teljesítményünket sportolással, edzéssel fokozatosan növelhetjük. Azonban tudnunk kell, hogy az öregedési folyamatok következtében az izomrostok száma csökken, az izomzat vékonyabb, kisebb, érzékenyebb lesz. Hasonló folyamat játszódik le akkor is, ha jelentősen csökken az izommunka mennyisége pl. gipszkötés, a testmozgás hiánya miatt.

Nemcsak izmainknak van jelentős feladata, ízületeinket sem hanyagolhatjuk el. Hiszen nélkülük csontjaink nem tudnának együtt mozogni izmainkkal, ráadásul óvják, védik testünket, hiszen nélkülük nem jöhetne súrlódásmentes mozgás, a csontokat összekötő szalagok pedig nemcsak vezetik mozgásukat, hanem megnehezítik az esetleg fellépő túlfeszítést is.

Mi okozhatja izmaink, ízületeink, csontjaink sérüléseit? Többnyire a nem megfelelő edzettségi állapot, nem megfelelően bemelegített izomzat, vagy a kimerülés. Az esetek súlyossága az ártalmatlan izomláztól, egészen az izomköteg szakadásáig terjedhet. Ezek a tompa sérülések az érintett szövetfajtától függően 3 fő csoportra oszthatók:

Izomsérülések: görcs, keményedés, izomláz. Általában az egyes izomcsoportok szokatlan, intenzív igénybevétele okozza.

Szalag- és ínsérülések:húzódás, ficam, rándulás, szalaghúzódás, repedés. Leggyakrabban rövid ideig tartó túlnyújtás váltja ki.

Csonthártya és íngyulladások: a csonthártya gyulladása egy tompa, direkt behatás (pl. erős ütés) következtében jöhet létre, az íngyulladás túlterhelés, nyomáspontok, vagy hibás technika alkalmazása során alakulhat ki.

Ezek bármelyikének következtében izmaink működése, mozgási lehetőségei jelentősen csökkennek, korlátozódnak, nem beszélve a fellépő fájdalomról. Kezelésük pedig időigényes, és kellemetlen tortúra.

Pedig egy egyszerű szabály betartásával megelőzhetjük a bajt-

Az izmokat, szalagokat sportolás, aktív mozgás előtt mindig be kell melegíteni, és nem szabad megfeledkezni a megfelelően nyújtásról sem. Erre az őszi-téli hónapokban fordítsunk több időt, figyelmet!

Ha már bekövetkezett a baj, és a jól bevált módszert alkalmazva a sérült testrészt jegeltük, szorító kötést tettünk rá, és felpolcoltuk, nyugalomba helyeztük (PECH szabály), még nem tettünk mindent gyógyulásunk érdekében! Hiszen az érintett testtájakat kezelni kellene egy hűsítő, fájdalom és gyulladáscsillapító hatású krémmel, amely támogatja a gyógyulási folyamatokat. Ez pedig nem lehet más, mint a Wallwurz krém!

Számtalan tanulmány (melyek szinte mindegyike ellenőrzött, felülvizsgált) bizonyítja, hogy a fekete nadálytő kivonattal készült szerek a korábban említett esetekben eredményesen alkalmazhatóak, sőt ugyanolyan hatékonyak, mint a szintetikus úton előállított termékek.

A fekete nadálytőről ősidők óta ismert gyulladásgátló, fájdalom- és duzzanatcsillapító hatása.

De miért is egyedülálló a Just Wallwurz krém?

  • Kellemes, frissítő hatású krém fekete nadálytő és árnika kivonattal.
  • Használata ideális sportolás, túlterhelés esetén.
  • Élénkíti a bőrkeringést.
  • Támogatja az izmok, ízületek vérkeringését.
  • Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású.
  • Frissíti a túlhevült testrészeket.
  • Hűsíti a rovarcsípéseket.
  • Gyorsan beszívódik, emellett ápolja is a bőrt.

A krém fő hatóanyagai a fekete nadálytő és az árnika.

A fekete nadálytő (Symphytum officinale) Európában őshonos növény, ma már azonban nagy mennyiségben az USA-ban termesztik. Gyökerét hasznosítják, hatóanyagai között megtalálható a csersav, nyálkaanyag, keményítő, és alkaloidok. Gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatása miatt elsősorban tompa sérülések esetén használták, használják, mint pl. zúzódás, húzódás, rándulás.

Az árnika (Arnica montana) Európában, Közép Ázsiában honos, virága és gyökere igen értékes hatóanyagokat tartalmaz: szeszkviterpenlakton, flavonoidok, kaminozolid, kumarin, polyacetylene. A fekete nadálytőhöz hasonlósan külsőleg alkalmazható traumás folyadékgyülemek, vérömlenyek, rándulás, zúzódás, reumás panaszok, furunkulusok, rovarcsípést követő gyulladások, sőt a száj és garat térségének gyulladásai esetén.

A Wallwurz krém használata végtelenül egyszerű: igény szerint (akár naponta többször is) a krémet alaposan masszírozzuk be az érintett testrészen, közben lehetőleg kerülve a sérült terület erős nyomását (különösen izomsérülések esetén, mert az izomstruktúra akár további károsodásokat is szenvedhet).

Számos konkurens termék van a piacon. Azonban a Just termékskálája egyedülálló módon nem kizárólag a kezelést, hanem a prevenciót is támogatja. Hogyan lehetséges ez?

A Wallwurz és a Borókakrém tökéletesen egészítik ki egymást, hiszen a Boróka az aktív mozgás (sportolás, fizikai munka) előtt melegíti az izomzatot (prevenció), a Wallwurz krém pedig az aktív mozgás után használható, kiváló hűsítő hatása miatt. Így tehát ismét egy komplex prevenciós programot ajánlhatunk kedves vásárlóinknak. Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, hiszen mindannyian tudjuk: „Amit a Just hoz, az jó!”

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok