Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

BORÓKA… MAGA A CSODA!

borokakKedves Életfások!
borokak 1
Mindenki tisztában van azzal, hogy a felnőtt emberek nagy része sajnos korlátozott mozgáskészségben szenved. Ennek leggyakoribb okai:

  • túlterhelés,
  • reuma,
  • ízületi gyulladás,
  • sportsérülések,
  • hibás testtartás.

Emiatt fokozott igény van a készítményekre, amelyek segítik elmulasztani vagy enyhíteni a mozgásszervi problémákat (tüneteket).

Mi, modern emberek bízunk a természetben. A természet pedig gyógynövényeket kínál nekünk segítségül. A Just termékek által könnyedén hozzájuthatunk a gyógynövényekben rejlő értékes erőkhöz!
Biztos vagyok benne, hogy mindegyik „Életfás” a házi patikájában tart Borókakrémet. Az évek során igazi megbízható barátnak bizonyult.
A Közönséges boróka (Juniperus communis) egy kultikus növény, mely már a bibliai idők óta ismeretes. Az ókorban a gonosz szellemek kiűzéséhez használták. Az óegyiptomiak elégették a növényt és belélegezték annak füstjét, hogy elérjék a fizikai és lelki megtisztulást. Az Észak-Amerikai indiánok a sebeket, bőr-, csont-, ízületbetegségeket, TBC-t úgy gyógyították, hogy a beteget olyan helyre vitték, ahol ez a növény nőtt. A francia kórházakban a himlőjárványok idején szintén égettek borókát a gyógyhatás érdekében, mint fertőtlenítőt, sőt mindenütt Európában a pestis járvány idején is népszerű volt.
De miért is annyira a kedvencünk a Just Borókakrém?

Ez a növényi alapú termék rendkívül gyors hatású, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító. A benne lévő borókaolaj tágítja az ereket, javítja a vérkeringést, fölgyorsítja az anyagcserét. Emiatt a fájdalom gyorsan csökken és kellemes, meleg érzés jelentkezik. A borókában lévő éterikus olaj rendkívüli drága, emiatt a gyógykozmetikában korlátozottan használják. Ez az olaj fitoncidokat is tartalmaz, amelyek biológiai aktív anyagok, képesek elpusztítani a vírusokat, gombákat, baktériumokat és az egysejtű parazitákat. A boróka növény 6-szor több fitoncidot képes kibocsátani a levegőbe, mint általában a tűlevelűek, és 15-ször többet, mint más fák. Egy hektárnyi boróka ültetvény elégséges ahhoz, hogy egy közepes nagyságú város levegőjét megtisztítsa!
A krém eredeti összetétele (borókaolaj, hosszútűjű fenyő olaj, európai ciprus olaj, eukaliptusz-, citrom-, szójaolaj) biztosítja, hogy magas koncentrációban hasson a gyulladt és fájdalmas területekre.  Ilyenkor a krém alkotórészei, a terpenoidok kimossák a húgysavat az izomszövetekből és stimulálják a mellékvese funkcióját, melegítő és gyógyító hatását fejtik ki a kötőszövetekben.

  • Nagyon hatásos a reumára (arthritis, artrózis,osteochondrosis), izomgyulladásra. Előfordul, hogy ha sokat kenünk, akkor a hatás felgyorsul és a fájdalom átmenetileg fokozódhat, ilyen esetben folytatni kell a kezelést, esetleg szüneteltetni 2-3 napra.
  • Ideggyulladás esetén (bordaközti gyulladás, idegzsába, arcideggyulladás) csökkenti a gyulladást, elmulasztja a fájdalmat.
  • Összetételeinek köszönhetően megelőzhetők és gyógyíthatók a felső légúti hurutok: köhögésnél (akut és krónikus), sőt a dohányzás okozta hörghurutnál is segít. Ilyenkor a mellkast és a hátat kell bekenni.
  • borokak 2Tisztítja az egész szervezetet, erősíti az immunrendszert.
  • Erős gombaellenes szer.
  • Nagyon hatásos a cellulitisnél (masszázs, de ilyenkor ne felejtsük a borókát a bázis olajba vagy krémbe beletenni, tehát ne koncentrált krémet használjunk a masszáshoz).
  • Mivel nagyon jól javítja a perifériás keringést, ezért ajánlott az alkalmazása a „hidegláb” tüneteknél.
  • Csökkenti az arteriális vérnyomást (a nyak és a lábszár izmait bekenni).
  • Hatásos a különböző sporttraumák kezelésénél. Sérülés esetén (izomhúzódás, rándulás, nagy vérömleny) először hűteni szoktuk a sérült testrészt, pl. jeges borogatást teszünk rá kb. 30 percre, Wallwurz krémet, Árnika krémet, Bodyfresh gélt, 31-es olajt használunk, később 2-3 nap múlva jó erre a Borókakrém, mivel ez fokozza az érintett területek vérellátását. Kisebb traumáknál (mikor nincs nagy vérömleny) a fájdalomcsillapító hatás eléréséért közvetlen trauma után is lehet használni a Borókakrémet.
  • A sportolás előtt az izom bemelegedésére tanácsolom a Boróka krémet, edzés után pedig a Wallwurz krém használatát (izomhűtés).
  • Fájdalmas menstruációnál jót tesz, ha bekenjük a derekunkat illetve az alhasunkat.

A krém használatakor lehetséges a rövid ideig tartó bőr kipirulás és enyhe égő érzés. A krémnek az elején erősnek tűnő, jellegzetes illata van, ami rövid idő után már szinte kellemesnek érezhető.

Tisztelettel és szeretettel:
Dr. Dacko Natalja
EÜ Team

BORÓKAFÜRDŐ

borokak 3Első ránézésre luxus termék, de ha megkapargatjuk a mázat, sok minden kiderül!
Volt-e már csillapíthatatlan köhögésed?
Hólyaggyulladásod, ami erős fájdalommal járt?

Láttál-e már köszvényes embert, akinek be van gyulladva a csomó a lábán? Szerinted mennyi pénzt adna azért, hogy ne jöjjön elő soha többet? És akinek ízületi gyulladások miatt deformálódnak el az ujjai?
A Juniperus communis az egyetlen olyan borókafajta, amely fel tudja oldani a köszvényes kristályokat! Pont ez a fajta van ebben a fürdőben!

Fontos neked, hogy kirobbanó formában érezhesd magad a bőrödben?
Fontos neked a biztonság, a mit a több, mint 80 éves svájci cég kutatómunkája jelent?
Fontos neked, hogy kényelmesen, egy kellemes fürdővel összekötve méregtelenítsd a tested?
Elvárod a minőség garanciáját tőlem?

Hát én mindezt megadom neked ebben a fürdőben.

A boróka olaja annyira drága, hogy szinte megfizethetetlen tisztán a 10 ml.
Az atlaszcédrus illóolaját nem hallottam használni eddig sehol, de a légút fertőtlenítő hatása egyedülálló.
Ez a fürdő 12 gyógynövény aroma olajának és kivonatának a keveréke. Igazi kuriózum, egy Galenusi fürdő recept alapján készül.
Több összetevő hat a húgyutak és a tüdő gyulladásos betegségeire. Jó akár lázcsillapításra is.

dr. Harsányi Edit
orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok