Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

HOGYAN ERŐSÍTSEM FEL A GYERMEKEMET AZ ISKOLÁRA?

iskola

KÉRDEZZ, ÉS ÉN FELELEK!

Hiába a téli szünet, január 3. hetétől jön a neheze. Három sötét hónap!

 

  1. Aludjon eleget. Este 8-kor mindenképp ágyba legyen. Érdemes már a szünetben is erre figyelni. Este már ne nézzen semmilyen tévét. Hallgathat mesét, de a legjobb, ha valóban mesélnek neki! Ha most nehéz az elalvás, akkor este egy csésze Citromfű tea segít az elalvásban.
  2. Halolaj nemcsak kapszulában van, hanem a Vanília italban is! Valamikor csak ez volt. 2x1dl, vízben elkészítve 1-1 evőkanálnyit, napi 2 alkalommal.
  3. Immunerősítésre a Vivi Aloe (1 ek/nap), Narosan narancs vagy Red Berry vitamin (1 ek/nap). Jó lenne tudni, hogy miért nem jön be néha az Echinacina? Én úgy szoktam javasolni, hogy 2 hónap szedés után 2 hónap szünet, majd ismételek. Ez a sejtes immunitást teszi rendbe. Az látványos, és 2 hónap után ott van. A humorális azaz ellenanyag termeléses immunitás javításáért én Articsókát adok Vivivel együtt, az jobb. Az ellenanyag termelésért a máj a felelős, legalább is az indításért.
  4. 1dl mézbe cseppentek 3-4 csepp Citromolajat, és minden reggel indulás előtt kap egy teáskanálnyit. Előtte ehet-ihat bármit, de utána semmit 20 percig. Utána már ihat rá. Ez idő alatt elpusztítja a kórokozókat a torokból, a mandulákról. Ráadásul a citrom napfényt visz a lélekbe és friss szelet ad a vitorlába, tehát mindenhez jobb a hozzáállása.
  5. Lehet nála az iskolában Borsmenta-zöldtea tabletta kettétörve. Ő döntse el, hogy amikor feszült bevesz egy felet és elszopogatja.
  6. Hihetetlen jól növeli a teherbírást a Royal kapszula! Napi 1-2 kapszula igénybevételtől függően. Alsó tagozatban soha nem javaslom a plusz esti órákat, de még az edzést sem. A legfontosabb a szabad játszás!!! A tévé nem engedi feldolgozni a napi eseményeket, hiszen plusz információval terheli a gyerek agyát. Ha mégis látod, hogy nem az igazi az a gyerek, fáradékony, akkor jöhet a 2. kapszula, mikor viszed haza az iskolából.
  7. Igaz, hogy ezt nem kérdezted, de akkor is leírom: ha én ma dönthetnék, akkor a gyerekemet kis létszámú helyre vinném, ahol ismeri a tanár nénit és szeretve van. Ha azt látom, hogy túl van terhelve, akkor baj van. Ha nem szeret bejárni, akkor is baj van. Ha nincs a közelben megfelelő iskola, akkor megtanítatnám valakivel olvasni és írni. Az első kudarcokat szenvedem ma az érettségiző fiunkkal. Túl aktív volt akkor. Zavarta az órát. No, ma nem zavar semmit, alszik!!!! Üresen, érdektelenül konganak a memóriái, felesleges dologgal töltve. Pedig csak külön feladatot kellett volna neki adni… Ez a tanár néni családi barát volt és szerette! Később találkoztunk olyannal, is aki már nem.  Azért írtam le, hogy figyelj! A gyerek a tiéd, Te dolgod megharcolni, megvédeni, megkeresni neki a legjobbat. Keress, kutass, fizess, de ne add fel! Minden megéri, ha szeret tanulni 20 évesen is!!!

„Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több!”  Fridtjof Nansen

 

hem

 

Szeretettel:

dr. Harsányi Edit

orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok