Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NAHRIN FOLSAV RÁGÓTABLETTA mangóval és goji bogyóval

folsav

Ismét egy nagyszerű terméket alkotott a Nahrin! Nem véletlenül ünnepli idén fennállásának 60. születésnapját…

A 2014 novemberében bevezetésre került Folsav rágótabletta nemcsak ízével, de összetételével is hódítani fog, ebben biztos vagyok.

 

Lássuk hát, az összetevőket:

folsav 400 mikrogramm
C-vitamin 80 mg
B1 vitamin 0,33 mg
B2 vitamin 0,42 mg
niacin 4,8 mg
B6 vitamin 0,42 mg
B12 vitamin 0,75 mikrogramm
Goji bogyó-kivonat, xilit, mangó.  

folát„Miért van szükségünk folátra?
A folát az élet alapvető építőköveinek, a DNS-nek, valamint RNS-nek a szintéziséhez, helyrehozásához, működéséhez szükséges. Ebből adódóan a folát elengedhetetlen az új sejtek képzéséhez, valamint fenntartásához, különösen fontos szerepet töltve be a gyors növekedés –mint gyermekkor vagy terhesség - időszakában. A felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szükségük van folátra a normális vörösvérsejtek előállításához és a vérszegénységmegelőzéséhez. A marginális foláthiány az emelkedett homocisztein aminosav vérben lévő szintjének emelkedésével is kapcsolatba hozható, ami a szívbetegségek, illetve sztrókkockázati tényezőjének számít. Mivel a folát segíti megelőzni a DNS-ben okozott károkat, néhány bizonyíték alátámasztja egyes rákfajták, elsősorban a vastagbélrák, megelőzésében játszott szerepét.” (1)

A folsav (a folát mesterségesen előállított, könnyen felszívódó formája) szükséglete a várandósság alatt duplájára nő (ekkor 400 mikrogramm fogyasztása javasolt).

A folátstátus javításával a velőcső-záródási rendellenességek több mint kétharmada megelőzhető. A velőcső-záródási rendellenességek prevenciójának legnagyobb nehézsége abban rejlik, hogy a záródási folyamat általában még azelőtt lezajlik (az agy és a gerincvelő a fogamzást követő 18. napon kezd kialakulni, s a 27. napon záródik), hogy a legtöbb nő tudná, egyáltalán állapotos.” (2)

Vagyis rendkívül fontos lenne, ha a gyermekvállalás előtt álló nők, már a tervezés időszakában emelt mennyiségű folsavat fogyasztanának a velőcső záródási rendellenességek, illetve egyéb veleszületett rendellenességek kockázatának csökkentése érdekében.

Folátban gazdag élelmiszerek: búzacsíra, csirkemáj, szárazbab, spenót, cékla, kelkáposzta, spárga, brokkoli.

Ami még megtalálható a készítményben:

goji bogyoGoji-bogyó kivonat: tápanyagban rendkívül gazdag gyümölcs, évezredek óta része a hagyományos kínai gyógyászatnak, számos betegség tüneteinek enyhítésére és gyógyítására használták (szív-, és bőrvédő hatású, immunrendszer erősítő).

Nyírfából-, és bükkfából nyert xilit, mely a szacharózhoz hasonlóan édes ízű, azonban alacsonyabb energiaértékű, cukorbetegeknek ideális édesítő, és nem károsítja a fogakat.

Vitaminok: C-, B1, B2, B6, B12, niacin.

mangoMangó gyümölcspor: kellemes ízt biztosít, magas béta-karotin és likopin tartalma, gazdag B-vitaminokban, vasban, flavonokban és káliumban.

A Nahrin évente két kúrát ajánl az általános prevenció érdekében (egy kúra 2 hónapig tart), ilyenkor naponta kétszer egy tabletta fogyasztása ajánlott. Gyermekvállalás előtt álló, állapotos és szoptató anyák hosszabb ideig is fogyaszthatják a Folsav rágótablettát.

Egy doboz 60 tablettát tartalmaz, melyet glutén-, tejcukorérzékenyek, és cukorbetegek is fogyaszthatnak. 

Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez a termék sem, mint ahogyan az összes többi sem, helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet!

Szeretettel:
Kanizsárné Vaskó Nikolett
vezető dietetikus

Felhasznált irodalom:

  1. http://www.eufic.org/article/hu/artid/amit-folatrol-tudni-kell/ (2014. november 20.)
  2. http://www.ujdieta.hu/indexd920.html?content=802 (2014. november 19.)
Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok