Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

MEGHITT PILLANATOK A SAJÁT BIRODALMUNKBAN

just furdok

Kedves Életfás Barátaim!
Sajnos a nyár lassan távozik. Már most hiányoznak az ölelései, de nem tarthatjuk „őt” vissza. Viszont mi megtehetjük, hogy akármikor vendégül lássuk. Az otthonunkban, pontosabban szólva a fürdőszobánkban megteremthetünk egy igazi csodát, a „saját kis nyarunkat”. Csak el kell készítenünk az alkalomhoz illő fürdőt és máris élvezhetjük a nyarat!

furdo 01Eljött az idő a kellemes, kényeztető esti fürdőzéshez. Ezzel megszabadulunk a hétköznapi stressztől, méregtelenítjük, regeneráljuk a bőrünket, lúgosítjuk a szervezetünket. Sőt izomlazító és fájdalomcsillapító hatást is elérünk. A Just fürdők közül mindenkinek más a kedvence, de érdemes mindegyiket kipróbálni és elsajátítani.

Megosztom veletek a saját tapasztalataimat. Én a „sós fürdőkben” érzem nagyon jól magam. Ezek általában minden bőrtípushoz megfelelnek.

Én minden fürdőt sós alapon készítek. Mindig „habzó” fürdőt kombinálok egy „nem habzóval”!

Első variáció: elkészítem a San’Activ sós fürdőt.
Holt-tengeri sóból készült fürdősó, rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik (10-szer több mint akármelyik más tengeri vízben). A fürdősóban lévő gyógynövényekkel (kamilla, mályva, boróka, kakukkfű, rozmaring, szibériai fenyő) kombinálva egyszerűen csodát tesz a bőrrel és a testünkkel: stimulálja az anyagcserét, ápolja, regenerálja a bőrünket, csökkenti a gyulladást és az allergiás reakciókat, javítja a keringést, leveszi a stresszt és a fáradtságot.
A 33-37 fokos vízbe teszek két evőkanálnyit ebből a termékből, majd hozzáadok, szükségem és kedvem szerint egy kupaknyi habfürdőt. Mindegyik habfürdő tartalmaz bőrvitamin koktélt és ezen kívül gyógynövényeket, ami meghatározza a habfürdő hatását.
- Ha rossz a kedvem, mert elrontották… teszek a fürdőhöz egy kupaknyi vidám, élénk aranyzöld színű bódító illatú Relaxáló fürdőt (komló és golgota virág).
- Ha saját magammal nem vagyok elégedett, rossz a hangulatom, belső feszültségem van, akkor adok hozzá egy kupaknyi aranyszínű, inspiráló illatú Harmónia fürdőt (orbáncfű és keserű narancs kivonat).
- Testi fáradtság, izomláz esetén, nyugtató, sötétzöld színű, friss fű illatú Alpesi fürdőt (szalmavirág és havasi gyopár kivonat) teszek hozzá.
- Ha a bőrömet szeretném kényeztetni, bársonyossá varázsolni, akkor Tengeri habfürdőt (tengeri algák, szőlővessző kivonat) is adok hozzá. Türkiz színe és hamisíthatatlan tengeri illata egy igazi nyári vakáció élményt nyújt nekünk… a saját fürdőszobánkban.
Második variáció: Tengeri habfürdő az alap. Csodálatos az összetétele. A furdo 02tengeri algák tökéletes egyensúlyba hozzák a bőrünket, hiszen nélkülözhetetlen proteineket, ásványokat, vitaminokat tartalmaznak. Varázslatossá teszik bőrünket és olyannak érezzük magunkat ezután, mint akik újjászülettek.
A következőképpen készítem a fürdőt: 37 fokos vízbe egy kupaknyi Tengeri fürdőt teszek (ha erősen ráengedem a vizet, kellemesen habzik), és hozzá adok egy kupaknyi esszenciát (nem habzó).
A fürdőesszenciák növénykivonatokban és eterikus olajokban lévő magas koncentrációjú kompozíciók.
- Fárasztó, stresszes nap után Boróka esszenciát (szibériai fenyő, hegyi boróka, atlascédrus, európai ciprus, mirtusz, római kamilla, tömjén, eukaliptusz, erdei fenyő, pacsuli, rozmaring) használok a fürdővízhez. Ennek a csodálatos növénykompozíciónak köszönhetően nemcsak melegíti, stimulálja és energetizálja a testünket, de ellazít és megnyugtat is egyben. Emellett jó fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, vérnyomás- és keringés szabályozó, javítja az anyagcserét és salaktalanít.
- A hangulatjavításhoz és bőrfiatalításhoz felejthetetlen illatú Érzékiesszenciát (fehér szantálfa, rózsa, pacsuli, cédrus, ylang-ylang, jázmin, vetiver, írisz, fekete bors) teszek a fürdőbe. Az ókori birodalmakban használtak hasonló összetételű fürdőket, főleg szantál miatt. Természetesen az Érzéki esszencia nemcsak a szerelmet szolgálja. Hatásai közé tartozik, hogy fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, bőrápoló, melegítő, görcsoldó, nyugtató, vérnyomáscsökkentő, reumaellenes és sebgyógyító.
- Leggyakrabban az Erősítőesszenciát szoktam kombinálni a Tengeri fürdővel. Ez az esszencia akár „érzéki” is lehet. Hiszen olyan növényeket tartalmaz, mint a jázmin, orchidea, narancs, rózsa, vanília (elismert afrodiziákum!). Viszont az olyan növényeket, mint a kasvirág (növényi antibiotikum), koriander, rozmaring, kardamon, erdei boróka, szibériai fenyő miatt erősíti az immunrendszert, vitalizál, élénkít, erősen fertőtlenít, gátolja a gyulladást, növeli a hangulatot, frissít és fokozza a testi-lelki energiát. Illata fenséges és tartós!

Természetesen az összes Just fürdőt önmagában is lehet használni, nem muszáj kombinálni. Így is tökéletesen érezhetők lesznek a testi-lelki hatások.
Ha a relaxáló hatást szeretnénk fokozni, tehetünk a fürdőbe néhány csepp Antistress aromát.
A fürdőt heti egy-két alkalommal, esténként érdemes használni (kivéve persze, ha reggel jövünk haza, mondjuk a munka után), de előtte javasolt letusolni vagy letisztítani a bőrünket (bőrradírral vagy habos szivaccsal) és tisztán befeküdni a fürdőbe. Húsz percnél tovább ne használjuk a fürdőt. Mikor leengeditek a vizet, érezni fogjátok, hogy az összes fáradtságot és problémát „lemossa” a víz.

Azonban ne felejtsük, hogy a Just fürdőket inkább a felnőtt embereknek találták. A gyerekeknek és azoknak, akik nem szeretik áztatni magukat, a Lamelloderm tusfürdőt ajánlom.

Ez a termék rendkívül finoman tisztítja az érzékeny, száraz és allergiára hajlamos bőrt. Az enyhén savas pH-értéknek és értékes növényi összetételeinek köszönhetően igazi bőrbarátként viselkedik. Stabilizálja a bőr védekező képességét, természetes védő réteget képez a bőr felületén. Ennek köszönhetően a bőr megőrzi a természetes egyensúlyát és ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben. Kifejezetten bőrnyugtató hatású, megelőzi az irritációk keletkezését, sőt csökkenti ezeket.

Érdemes akár reggel, akár este használni. Minimális mennyiséget vigyünk fel a bőr felületére és simító mozdulatokkal, gyengéden kenjük rá, 1-2 percig hagyjuk rajta, hogy kifejtse hatását, majd ne túl meleg vízzel öblítsük le. Vigyázat, a túl meleg víz szárít! Óvatosan törülközzünk, nehogy megsérüljön a bőr védőréteg, amit a gél képez.
Akár fürdőt használunk, akár tusolást, ezután a bőr általában nem igényli a testápolót. 

furdo 03Kedves Életfások!
Ugye ti is érzitek, hogy szükségetek van a pillanatokra, mikor a világ békén hagy titeket. Egy különleges együttlét saját magatokkal könnyen megteremthető a Just fürdők segítségével. Kapcsolódjatok ki, és repüljetek az örök nyárba. Tegyétek meg, hiszen megérdemlitek!

Tisztelettel és szeretettel:
Dr. Dacko Natalja
Egészségügyi Team

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok