Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

FŰSZERCSODÁK DOBOZBA ZÁRVA - AVAGY SÜSSÜNK-FŐZZÜNK NAHRIN MÓDRA

fűszercsodák

Imádom a nyarat! Miért?
Egyrészt azért, mert meleg van, süt a nap, többet vagyok kint a természetben, a friss levegőn, stb.
Másrészt pedig azért, mert az évnek ebben a szakában többet lehetek a családommal, barátaimmal, és élhetek a kedvtelésemnek: süthetek-főzhetek a szabadban.

Nekem mindegy, hogy bográcsban főzünk, roston vagy tárcsán sütünk, hogy hús- vagy zöldségételeket készítünk. A lényeg: a minőségi alapanyagok, az ízek összehangolt varázsa, a jó idő és a társaság.

Nyáron minden zöldség-gyümölcs megterem, amit sütni-főzni lehet. Innentől kezdve pedig tényleg csak a fantáziánk szab határt a gasztronómiai élményeinknek.

Bográcsban mindent meg lehet főzni, amit a tűzhelyen: főzeléket, pörkölteket, leveseket, töltött káposztát és paprikát, egytál- vagy éppen zöldséges ételeket. Nagyon kedvelem a bográcsban készült ételek „füstös-pernyés” ízét!
A faszenes grillezést is szeretem! Ekkor azonban vigyázni kell, hogy a sütnivalónk ne száradjon ki vagy ne égjen meg. A lecsepegő olaj képes lángra lobbantani a faszenet.
A tárcsában sütés ritkábban fordul elő (őszintén megmondom, hogy én ezt részesítem előnyben), pedig ebben is igazi csemegéket süthetünk. A tárcsa nem más, mint az úgynevezett boronatárcsa, amit eredetileg arra használtak, hogy az aratás és a szalma betakarítása után a tarlóhántást és tarlóápolást elvégezzék. Egyszerűen imádom!
Pici olajat teszünk a közepébe, ebbe tesszük a bepácolt húsokat, és amikor megpuhult, kihúzzuk a szélére, hogy piruljon is egy picit. A hús szaftosabb marad, és igazán a zöldségeket sem kell külön pácolnunk, hisz a fűszeres olajba bedobjuk a felkarikázott zöldségféléket vagy burgonyát, átforgatjuk (én úgy szeretem, ha kicsit ress), szintén a tárcsa szélén pirítjuk egy kicsit, és már mehet is a tányérba.  Egy könnyű salátával igazi kulináris élmény!

Természetesen akármelyik fenti technikát alkalmazom, egy szokásomon nem vagyok hajlandó változtatni. Ez pedig a Nahrin fűszerek használata. Nem kell pl. külön húspuhítót venni, hiszen a csodálatos fűszer- és gyógynövény-kombinációkat tartalmazó Nahrin fűszerek ezt is megoldják nekem.

Most pedig igazi gourmand lehet belőlünk!
Hisz a Nahrin gondolt mindazokra, akik az étkezésben is szeretik a különleges, kiváló ízeket, akik élvezettel fogyasztják az ínyencségeket… ráadásul mindezt egészségesen teszik!
A svájci cég összeállított számunkra egy különleges fűszerkollekciót, amelyeket felhasználva és alkalmazva igazi gasztronómiai élményben lehet részünk.

Íme a doboz tartalma:
Marinade – Pácfűszer 230g
Szárnyas fűszerkeverék 320g + fűszertartó
Pikáns fűszerkeverék 150g
Paprika fűszerkeverék 50g
Ínyenc fűszerkeverék 50g

Ráadásul ajándékba kapunk hozzá egy gázgyújtót, melyet akár a szabadban akár a konyhában történő főzés során is használhatunk!
Nézzük sorjában, milyen különleges fűszerekkel gazdagodhatunk!

PácfűszerPÁCFŰSZER – MARINADE 230g
Különleges fűszerkeverék, kifejezetten húsok pácolásához. Finom összetevőinek - bors, fokhagyma, szójaszósz por (szójabab, búza), mustármag, hagyma, paradicsom, bazsalikom, ecet por, curry, paprika, pálmaolaj, majoránna, gyógynövények – köszönhetően ízletes, királyi lakomát készíthetünk segítségével.
Felhasználása pofonegyszerű: 1 púpozott evőkanál fűszert keverjünk el 1 evőkanál olajjal és 3 evőkanál vízzel. A hússzeleteket forgassuk meg benne, és tegyük egymásra egy jénai tálba. Fedjük le a tetejét, és legalább 1 napig érleljük a hűtőben. Fehér és vörös húsokhoz egyaránt kiváló.
Ha igazi ínyenc falatokat szeretnénk varázsolni az asztalra, akkor víz helyett vörösbort vagy sört is használhatunk a pác elkeveréséhez.
Egy jó tanács: Grillezés előtt a húsról a fölösleges páclevet itassuk le, hogy a faszén ne kapjon lángra, és a pác ne égjen meg. Ha nincs kedvünk a természetben sütögetni, természetesen asztali grillen vagy olajban is megsüthetjük a húst.

Szárnyas fűszerSZÁRNYAS FŰSZER 320g
Összetételét tekintve egyedülálló: paprika, mustár, curry (koriander, kurkuma, mustármag, kömény, chili, görögszéna, bors, fokhagyma, édeskömény), bors, rozmaring, fokhagyma, oregánó, növényi zsiradék.
Fő előnye, hogy kiváló minőségű fűszer- és gyógynövény együttesek alkotják, speciálisan szárnyas- és fehérhúsok fűszerezéséhez lett kialakítva, de egyedi ízt ad szószok és levesek elkészítéséhez is.
Felhasználható pácolásra – ugyanúgy, mint a Pácfűszer -, ám szórhatjuk a húsra sütés közben és utána is, amíg forró a hús.
Készíthetünk belőle „mártogatós szószt”: sovány túrót és joghurtot krémesre keverünk, és ízlés szerint fűszerezünk. Nyers zöldségdarabkákat, kenyeret vagy párolt/sültburgonyát márthatunk bele.
Próbáld ki, nagyon finom!

Pikáns fűszerPIKÁNS FŰSZERKEVERÉK 150g
Ez a fűszermix tökéletes segítséget jelent az igazán fűszeres ételek kedvelői számára. Kiválóan alkalmas fűszeres hús és a mexikói ételek, különösen tortilla vagy guacamole készítésére.
Összetevői: hagyma, kömény, paprika, cayenne bors, fokhagyma, pálmaolaj, oregánó.
Guacamole recept
A guacamole egy azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel, a mexikói konyha mindennapos fogása. Én most a „darabos” változatát kínálom Nektek.
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 2 érett avokádó, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál Pikáns fűszerkeverék.
Az érett avokádó húsát kaparjuk ki, majd villával törjük össze. Tegyük bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paradicsomot, keverjük össze az olajat, a citromlevet és a fűszert. Ezt követően öntsük rá a felaprított alapanyagokra, keverjük össze és legalább 1 órára tegyük be a hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!

Ínyenc fűszerÍNYENC FŰSZER 50g
Melynek összetevői a hagyma, fokhagyma, tengeri só, petrezselyem 7%-os, paprika, pálmaolaj, bors.
Összetevőinek köszönhetően kiválóan alkalmas mártások, levesek, hal és saláták ízesítésére.
Ám ízletes fűszervajat is készíthetünk belőle. 25dkg vajba tegyünk 3-4 teáskanál Ínyenc fűszert, és keverjük habosra. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy jól összeérjen, majd fogadjuk örömmel a rengeteg dicséretet.
Igazi csemege a fűszer segítségével készült salátaöntet is. 3 evőkanál balzsamecetet, 6 evőkanál olivaolajat, 1 evőkanál mustárt, 1-2 teáskanál Ínyenc fűszert keverjünk jól össze, vagy shakerbe rázzuk össze. Daraboljuk össze a salátába szánt zöldségeket – saláta, káposzta, répa, hagyma, uborka, paradicsom, paprika, retek, sajt -, és keverjük hozzá az öntetet. Önmagában mártogatósnak és sült húsokhoz is ajánljuk.

Paprika fűszerPAPRIKA FŰSZER 50g
Ízletes fűszer összeállítás: 43% paprika, jódozott só, hagyma, burgonyakeményítő, pálmaolaj, fűszerek (mustármag), bors, fokhagyma, majoránna.
Finom fűszerezésű, jellegzetes paprikafűszer, kiegészítve gyógynövényekkel és fűszerekkel. Szószok, levesek, hús, csirke, burgonya és sajt ételek ízesítésére ajánljuk. 
A recepteket tényleg csak ízelítőnek szántam. Engedjétek szabadra a fantáziátokat!

Ne felejtsétek el meginni étkezés előtt/után az Articsókát, és természetesen bezsebelni a család, a barátok elismerő szavait!

Jó étvágyat kívánok!

Szarka Laura

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok