Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETFA – ÉLETMÓD MAGAZIN A SZINVA RÁDIÓBAN

aloe és pocak

Újabb Életfa – Életmód Magazin volt hallható a Szinva Rádióban 2014. március 27-én.

Téma:
Gyulladásos bélbetegségek. Chron és Colitis Ulcerosa
Szakértő:
Kanizsárné Vaskó Nikolett dietetikus
Ízelítő az adás tartalmából:

„A halál a bélben lakozik.” Ezt a mondást Hippokratesznek tulajdonítják, aki az ókor egyik legnagyobb ismert gyógyítója volt (ie. 460 – ie. 365). De vajon meg is értjük ezt az üzenetet, vagy csak bölcsként tündökölve idézgetjük. Nem véletlen, hogy a mai kor emberének egészségével kapcsolatosan a bélrendszer és az emésztőszervrendszer kiemelt figyelmet kap. A belekben élő baktériumoknak létfontosságú feladatuk van: lebontják a cellulózt, nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek, és folyamatos edzésben tartják az immunrendszerünket (az immunanyagok 70% a belekben termelődik), ezért olyan fontos, hogy a bélflóra ne károsodjon.

Az adásban a gyulladásos bélbetegségek két ismert fajtájával, a Chron és a Colitis Ulcerosával foglakozunk. Megnézzük, mit jelentenek ezek a betegségek, mi állhat a kialakulásuk hátterében. Mi az alapvető különbség a két probléma között? Milyen tünetei vannak a betegségeknek? Milyen életmódbeli és táplálkozási lehetőségeink vannak a gyógyulás érdekében. Ebben van segítségünkre Kanizsárné Vaskó Nikolett dietetikus.

A természet patikájából beszélünk a gyógynövényekről és az étrend-kiegészítők adta lehetőségekről is. Az Aloe Vera, az Articsóka, és a bélflóra pótló készítmények pre-és probiotikumok alkalmazásának hatékonyságáról, valamint a kurkuma mint fűszernövény gyulladáscsökkentő hatása is előtérbe kerül. Mindkét betegség esetén az életmóddal és táplálkozással nagymértékben lehet pozitív hatást elérni.

Akiket érdekelnek, a konkrét javaslatok kérem, hallgassák meg az Szinva Rádió Életfa -Élet/Mód magazinműsorát!

Üdvözlettel:
Varga Gyula
hálózati vezető,
természetgyógyász-fitoterapeuta

A 2014. március 27-i adást meghallgathatod itt: 
http://i.mixcloud.com/CHCKDL

A régebbi adásokat folyamatosan töltjük fel a honlapra, melyeket a www.eletfaprogram.hu/media/hanganyagok menüpontban lehet meghallgatni. 

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok