Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NAHRIN TÖKMAG-SZIRUP

pumpkins

A prosztata a hólyag alatt elhelyezkedő, gesztenye nagyságú mirigy. 
A húgycső áthalad a prosztatán, ezért a prosztata megnagyobbodása esetén a húgycső összenyomódik, vizeletürítési zavarokat okozva. A gyakori vizelési inger, a kis mennyiségű vizelet, illetve a vizelési képtelenség jelezheti a prosztata problémáját.  

A 45 év feletti férfiak fele érintett a prosztata problémákban. Okai jórészt a hormonális változásokban keresendőek. Kezdetben a húgyhólyag izomzata kompenzálni tudja a megnagyobbodás miatt létrejött húgycső szűkületet, később azonban a húgyhólyag izomzata súlyosan károsodhat. A hólyagban felgyülemlett vizelet befertőződhet, ami feljuthat a vesemedencékhez, ezzel számos egyéb betegséget okozva.
A megelőzés és a korai felismerés rendkívül fontos, hisz sok esetben elkerülhetővé teszi a súlyos megbetegedéseket.
Egy 27 éven át tartó vizsgálatban a koppenhágai Egyetemi Kórház egymillió dán férfi adatait értékelte ki. Összesen 53 315 férfi betegedett meg prosztatarákban, és 25 459-en haltak meg ebben a betegségben. Azoknál a férfiaknál, akiknél jóindulatú prosztata-megnagyobbodást diagnosztizáltak, két-háromszor nagyobb volt a rizikó a prosztatarák kialakulására, és két-nyolcszor nagyobb az elhalálozási arány.
Németországban a tököt 2005-ben az év gyógynövényévé választották az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt. A prosztata problémák megelőzésében és kezelésében tulajdonítanak neki jelentőséget.
nahrin tokmagszirupA tökmag sok értékes anyagot tartalmaz: gazdag A-vitamin előanyagban, B-, C-, és E vitaminban, kalciumban, magnéziumban, vasban, szelénben, cinkben és esszenciális zsírsavakban. Gazdag továbbá fitoszterinekben, mely megelőző-, ill. enyhítő hatású a prosztata megnagyobbodása esetén. A koleszterin szintet csökkenti, így enyhíti az érelmeszesedés kockázatát, valamint kisgyermekek ágyba vizelése esetén is pozitív hatású.  Hölgyeknél és férfiaknál a tökmag hatásos a különböző húgyhólyag megbetegedések esetén, erősíti a hólyagot, segíti a sebgyógyulást.
A Nahrin Tökmagolaj-szirup a tökmag-kivonaton túl tartalmaz még virágpollent, cinkglukonátot, antioxidánsokat  (E-vitamint, béta-karotint), narancslét, narancsaromát, fruktózt és glükózszirupot.
A virágpollen gazdag értékes fehérjékben, enzimekben, B-vitaminban, biotinban, C-, D-, és E vitaminban, valamint béta-karotinban, esszenciális aminosavakban, folsavban és rutinban.
Kimerültség esetén megnöveli az ellenálló képességet, az általános közérzet javítására szolgál, megsokszorozza a vörös vértestek számát, ezzel megnöveli a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet.
Pozitív hatású az emésztésre. Természetes antibiotikumot tartalmaz, jótékony hatása van az idegrendszerre, segíti a prosztatamegnagyobbodás kialakulásának megelőzését és a kezelésben is hasznos, így ideális kombináció a tökmag-kivonattal.
Természetes glutaminsav tartalma miatt javítja az emlékező képességet, továbbá gyorsítja a sebek gyógyulását, javítja a vérkeringést, fokozza a teljesítő képességet.
A cinknek fontos szerepe van az anyagcserében (a test fehérjéinek felépítésében) és a sejtosztódásban. Normalizáló hatása van a prosztatára és fontos a férfi nemzőképesség szempontjából is. A cink segít a prosztata megnagyobbodás megelőzésében.
Legfontosabb szerepe az inzulintermelésen keresztül a vércukorszint-szabályozás.
Gyulladásgátló hatású, erősíti az immunrendszert.  Segít átalakítani az A-vitamint fiziológiailag aktív formává.
A cink antioxidáns hatású, a szelénnel való kombinációja (mely a tökmag-kivonatban megtalálható) fontos sejtvédő.
A cink hiánya hajhullást vagy hiányos hajnövekedést okozhat, mely nagy százalékban a férfiakat érinti.
A növekedés és a fejlődés számára fontos, főleg várandósság és szoptatás alatt.
Mivel a cink az ivarsejtek képződésére pozitívan hat, hiánya szexuális zavarokhoz, terméketlenséghez vezethet.  Hölgyek estén a rendszertelen havi vérzéseknél tud segíteni. A cink az ólom és kadmium ártalmas hatásaitól védi a szervezetet.
Antibakteriális hatással bír, ezért gyulladt, pattanásos bőr kezelésében segíthet és segíti a bőr sérüléseinek gyógyítását.
Az E-vitamin, antioxidáns hatású vegyület, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Általános védő funkciót lát el.
Az anyagcsere fontos anyagaként segíti a vér áramlását, javítja a védekező képességet. Aktív a fehérje anyagcseréjében, a sejtek felépítésében és az örökítő anyag képzésében, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához, gyorsítja a sebgyógyulást. Hiánya terméketlenséget, a magzat károsodását, a nemi aktivitás csökkenését okozhatja.
A Béta-karotin, szintén antioxidáns hatású vegyület, az A-vitamin előanyaga. Véd a szabadgyökök káros hatásaitól, segíti az immunrendszer működését. Forgalmát a sejtekben a cink szabályozza.
Kellemes ízét a narancslé, a természetes narancsaroma és a gyümölcscukor adja, utóbbi gazdag C-vitaminban.
Megelőzésként 45 év felett kúraszerűen naponta egy evőkanál szirup fogyasztása javasolt önmagában vagy narancslében fogyasztva. Évente két kúra javasolt, kúránként egy üveg, mely nagyjából 30 napra elegendő.
Fennálló probléma esetén folyamatosan, szünet beiktatása nélkül javasolt fogyasztani, amíg az egészségi állapot nem javul.  Gyermekeknek, 4-5 éves kortól az éjszakai ágyba vizelés esetén, naponta egy kávéskanálnyi javasolt.
Glükóztartalma miatt cukorbetegeknek a fogyasztása nem javasolt.
Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.
Az összetevőkből látható, hogy a Nahrin ismét nagyot alkotott, hiszen a termékben jelenlevő anyagok egymás hatását erősítik, és rendkívül jól kiegészítik.
Nem csak férfiaknak javasolható haj-, és prosztataproblémák esetén, valamint megelőzésre, de hólyagproblémákkal küszködő hölgyeknek, gyulladás esetén is kitűnő választás.
Mivel gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, esszenciális zsírsavakban, stb., ezért a szervezetre általános jótékony hatást fejt ki.
Javasolható gyermekvállalás előtt, a tervezés időszakában, valamint gyermekeknek éjszakai ágybavizelési problémára.

Szeretettel,
Kanizsárné Vaskó Nikolett, vezető dietetikus

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok