Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

SZÜLETÉSNAP A NAPSUGÁR CSAPATBAN

szancs

„Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán…”
Minden bizonnyal, mert az ÉLETFA klub-ban az életünk egy folyamatos tanulás. 

A Napsugár Klubunk 12. születésnapját ünnepeltük kedves, egyre bővülő baráti körben.

Briliáns vezetőnk, szponzorunk, Szilágyi Ildikó a Tőle megszokott kedvességgel, természetességgel indította el a közös gondolkodást: „az ember önazonosságát, gyökereit az erősíti, ha felidézi a szüleitől hallott születéstörténetét, visszaemlékezik, hogy milyen volt kicsi korában.”

Ennek analógiájára Szilágyi Ildikó kedves invitálására a csapat tagjai visszaemlékeztek azokra a személyes pillanatokra, amikor és ahogyan csatlakoztak az Életfa Napsugár klubhoz, felidézték személyes kedves emlékeiket. Ettől lettek igazán hitelesek, szívhez szólóak a beszámolók.

Többek között, mint e sorok írója is, úgy érzem, hogy megismerkedésünk alapja a kölcsönös szimpátia volt. Ildikó munkastílusára jellemző a személyre szabott figyelem, az odafordulás, az igények és szükségletek nyomon követése, a gondoskodás.
Valamennyien, köztük én is, megtapasztalhattuk, hogy folyamatosan kapjuk Tőle a szakmai, emberi segítséget. Például egy hirtelen, váratlanul jött technikai akadály elhárítására (fellépésem meghiúsult színhelye) egy csapásra megoldást talált; illetve drága beteg édesanyám gyógyítására, ellátására olyan termékeket javasolt, amelyekkel még kaptunk egy évet, amit velünk tölthetett, amíg köztünk lehetett.

szancs 1

Legtöbben a közösség kohéziós, összetartó, megtartó erejét emelték ki.
Sohasem maradtak el klubfoglalkozások, sőt hangulatukban, tematikájukban mindig kötődtek az aktualitásokhoz, az ünnepekhez, az alkalmakhoz.
Csapatunk színes és értékes egyéniségekből áll, mindenki hordoz magában tehetséget valamilyen területen, s ettől ilyen sokszínű, izgalmas és erős a csapatunk.
Elismerően nyilatkoztak a klubtagok elsősorban azokról az előadásokról, amelyeket az „egészség-szirom” tagjai - dr. Tóth Judit, dr. Pál Ilona, Tóth Andrea - rendszeresen, tervszerűen, meghatározott tematika szerint (ez természetesen a Vezetőnk érdeme) tartottak. De ugyanúgy kiemelték a kultúra, a művészet vonalán jeleskedőket is.
Szakmai hozzáértésük, profizmusuk maximálisan érvényesül minden alkalommal.

Így volt ez ma is, amikor dr. Tóth Judit háziorvos a csontritkulásról tartott előadást.
Lenyűgöző profizmus és lehengerlő az a tudás és információáradat, mellyel minden alkalommal gazdagít bennünket, s amelyet néha sokkolónak is érzünk. Közérthető előadásmódjával olyan tényeket is feltár előttünk, amelyeknek eddig talán laikus módon nem tulajdonítottunk túl nagy jelentőséget, pedig…! 

A mostani témát illetően beszélt többek között a csontok feladatáról (amely a test szilárd váza), felépítéséről, fontosságáról (védik belső szerveinket), ugyanakkor a vérképzés helye is (a csontokban vörös csontvelő termelődik). Nagyon fontos a csontsűrűség és az izomtömeg megőrzése. Indokoltnak tartaná 40-45 év felett az évenkénti legalább 1x szűrést. Minden előadása meggyőz bennünket arról, hogy milyen csodálatos is az emberi test, milyen nagyszerű, milyen jól szabályozott a működése, és minden előadása egy nagy felkiáltójel, hogy vigyázzunk rá, vigyázzunk az egészségünkre, mert az a legnagyobb érték!
A 21. században már elengedhetetlen a megfelelő étrend kialakítása, a étrend-kiegészítő termékek fogyasztása (a kalcium, a D-vitamin, a fehérjepótlás stb.). A Just-Nahrin termékcsalád kiválóságait ajánlja, amely a tudomány vívmányainak ötvözése a természet kincseivel: Basico, Nahrofit vanília/kávé, Red Berry, Csipkebogyó kapszula, Írók, Articsóka, Borsmenta rágótabletta, Tropic.

szancs 2

Klubunk legújabb tagja, Szilágyi Ildikó fitnesz edző szerint is nagyon fontos a rendszeres, céltudatos mozgás, az izomépítés. Ő ebben felajánlja szakmai segítségét a klubtagok számára.
A szokásos, elmaradhatatlan „szeretet-vendégség” ízletes és egészséges falatkái után elfogyasztottuk a szponzorunk által készített rendkívül finom születésnapi tortát is.
A hangulatot emelte néhány nosztalgia-sláger közös eléneklése. Köztük a csapatnótánk is elhangzott: „Átmentem a szivárvány alatt”

szancs 3

Szilágyi Ildikó szponzorunk meglepetésként még beszélt a „szeretet nyelvekről”: elismerés, minőségi idő, ajándék, testi érintés, szívesség. Mind az öt „szeretetet” rendszeresen működtetjük a Klubban, és működtettük a klubszületésnapon is!
„Figyeld meg! Amit Te teszel, az a Te szeretet nyelved – mondta. Ismerd meg magad, és ismerd meg a másikat! Neki vajon mi a szeretetnyelve?”

Az est megkoronázásaként Schmidt Ferenc köszöntő gondolatait olvasta fel nekünk Rabné Ica. Mondhatom, valamennyiünk örömére, és büszkeségére.

Ez a nap is – mint bármelyik más klubfoglalkozás – érzelmi, szellemi gyarapodásunkat jelentette. Átölelt minket, átívelt felettünk a szivárvány.

Igazán boldog lehetek, hogy ilyen közösségben élhetek, ilyen értékes és hatékonyan működő közösséghez tartozhatok.

Köszönettel és tisztelettel
Soós Judit énekes,
a Napsugár-csapat Kultúra szirmának tagja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok