Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

EGY NAPOM A VENYIGE UTCAI ELŐZETESBEN

harsanyi edit eletfa program

Nem viccelek, tényleg ott voltam május 12-én hétfőn, csak nem mint elítélt. Volt, aki azzal viccelődött, hogy oda bemenni könnyű, de kijönni annál nehezebb! Jó volt belegondolni, hogy tiszta szívvel megyek be, bízom abban, hogy ki is jövök, de ha mégse, egy idő után ők akarják, hogy elmenjek, mert Nahrinban fognak fürdeni…

Egészségnapot tartottak a dolgozóknak. Előadások voltak Viselkedési függőség témakörben, ebből is idézek majd fontos részleteket.

Utána pedig jöttek a kiállítók, így az Életfa Program is, véradás volt, vércukor és koleszterinmérés, vagy leszűrték, aki akarta, hepatitis vírusra és AIDS-re.

Sokat tanultam ebből a napból.
- Rájöttem, hogy az „utcai harcosok” és a „smasszerok” között nem akkora a távolság, Mindketten sok elutasítást kapunk a „normális” emberektől. Az MLM a kereskedelemben az utcai harcosok kategória. Nincs védelem, nincsenek szabályok, csak az él túl, aki minden helyzethez azonnal, váratlanul tud reagálni. És a végén él! Nem sérül a lelke. Ráadásul az MLM-ben még a másik félnek is életben kell maradnia, sőt el kell érni, hogy akarjon velem együtt működni. A smasszer sem a kedvelt munkakör, nekik is fel kell készülni a támadásokra, elsősorban a fizikai épségük megóvására, de arra törekszenek, hogy együttműködés alakuljon ki.

  • - Nyitottan és szeretettel fogadtak!!! Mikor megérkeztem telefonon felhívtam a szervezőt, Ódrit, kijött elém az ajtóba! Egy igazi belevaló nővel találkoztam. Végig bemutatott a nap felelőseinek! Fel voltam építve. Beülhettem az előadásra, ahol addiktológia volt a téma, vagyis a szenvedélybetegségek (persze a főparancsnok mögé - nem tudtam miért üresek a székek ott). Ódri megkért, ha kérdésem van, ne maradjon bennem, mert ez egy interaktív nap. Hát jónak mondta… Én a csendes.
  • - Minőség! A fél kerekasztal előadásban volt gasztroenterológus, pszichológus, dietetikus, pszichiáter és lelkész. Minden viselkedészavart a megfelelő szakember mutatott be, de utána a többiek is hozzá tudtak szólni. Kiemelnék két dolgot:
    •     - A női elítéltek közül a gyilkosságért ülők 20%!!! A férfiak meg sem közelítik ezt. Legtöbbször a férj az áldozat. Betelt a pohár. A sok elnyomott düh egyszer kitör…
    •    - A társfüggőség keretén belül megjelent egy új fogalom, a „Mama Hotel”. 35-40 éves korig a gyerek a szülővel él, nincs önálló egzisztencia, család. Önállósodni nem akar. Igazából 20 éve házas, csak máshol éli ki a vágyait, de a reggelit az ágyba kapja…
  • - A kiállításon pedig jöttek oda az asztalunkhoz nyitottan, érdeklődően, érdekelte az egészség megtartás, a nőket a Kézkrémmel vettem le a lábukról, és volt férfi, akit az arcápolás is érdekelt. Fűszerek, Nahrofitok, Boróka, 31-es, Eucasol… Kentük, kóstoltattuk a Zöldséglevest, adták az elérhetőséget, többen jönnek a klubba! Mert a jó munkához a jó egészség is kell, és itt nem kellett bizonygatnunk, hogy ezért tenni is kell mindenkinek. Tudták!

Nagyon hálás voltam, hogy képviselhettem az Életfa Programot Ildikóval, Kingával és Tomival. Az külön ajándék, hogy ilyen fogadtatásban és elfogadásban részesültünk.

Gróf Széchenyi István szavaival búcsúzom: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”   

Szeretettel:
Dr. Harsányi Edit Marianna
orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok